מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתר במשפחה, גלולות ובדיקותמילי16/04/2009
לדוקטור שלום רב,
קודם כל אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון ושתוכלו לעזור לי ואם לא אז אולי להפנות אותי למקום הנכון
אני בחורה בת 25 בריאה ולוקחת כבר מספר שנים גלולות נגד הריון מסוג בלארה.
במשפחה של אימי וכן לאימי עצמה ישנה בעייה גנטית של קרישות יתר.
אימי נשלחה לבדיקה מיוחדת ונמצאה בעייתית בתחום זה.
בעבר היא ביקשה ממני לגשת לבדיקה זו אך אמרה לי שזו בדיקה שאינה בסל הבריאות ושהיא עולה סכום לא מבוטל של כסף וכן לא בכל מקום אפשר לעשות אותה.
בעקבות המקרים האחרונים של מוות של שתי בחורות עם בעיית קרישיות יתר ושימוש בגלולות, התעיינתי בתחום זה. ראיתי שלפני כשלוש שנים שלח אותי הגניקלוג שלי לבדיקות הדם הבאות:
בדיקה:
COMPLETE BLOOD COUNT
תוצאה: לאבוצע-(*)
הערה: דם קרוש
בדיקה:
PT-INR
תוצאה: PT-INR
נורמה: 1.3- 0.9
בדיקה:
APTT-sec
תוצאה: 27.5
נורמה: 33- 22
בדיקה:
CONTROL PTT
תוצאה: 27.5
נורמה: 38- 26
מקריאה באינטרנט הבנתי שבדיקות אלה קשורות לקרישיות דם ונראה כאילו התוצאות הן תקינות.
שאלותיי הן כאלה:
1. מה אומרת ההערה הראשונה? "דם קרוש"?, האם זה יכול להצביע על בעיה או שזוהי הערה טכנית בלבד?
2. האם הכל נראה תקין ע"פ בדיקות אלה?
3. בדיקות אלו נעשו לפני שלוש שנים. האם יש צורך לחזור על בדיקות אלה שוב? כל כמה שנים?
4. במידה ובדיקות אלה באמת תקינות, האם זה אומר שאני יכולה לקחת גלולות ב"ראש שקט"? אני יודעת שיש עוד בדיקות קרישיות נוספות ושתמיד מומלץ לעשות אותן במידה ויש היסטוריה משפחתית אבל האם באמת עליי לעשותן באם הבדיקות האלה תקינות?
5. במידה ותמליץ לי לעשותן, האם תוכל לומר לי היכן ניתן לעשות אותן, איך קוראים לבדיקות ועוד מידע שאצטרך לגביהן?
תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילי
ד''ר אופיר אביזהר19/04/2009העובדה שהדם נקרש במבחנה לא אומר דבר.
מאידך הבדיקות שציינת אינן מספיקות. כדאי מספיקות וכדאי לפנות להמטולוג. הבדיקות העיקריות שעושים הן למערכות פרוטאין C ופרוטאין S, פקטור 5 ליידן, MTHFR, ויתכן עוד.
זה לא בסל הבריאות, אך זה לא אמור לעלות יותר מארוחה זוגית במסעדה טובה. וחשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)