ערכים גבוהים של CRP וESR

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכים גבוהים של CRP וESR
    נועה
    17/04/2009

שלום,
    אני בת 24 וחשה מזה כחודש ברע- בעיקר עייפות, תשישות וכאבי ראש, בתוספת חום נמוך של 37.5. לפני כמה ימים הייתי בבדיקה אצל הרופא, שאמר שבנוסף לאודם בגרון יש גם אודם באוזניים. לאחר הביקור אצלו התחילו לי כאבי אוזניים חזקים עם הפרשות צהובות ונוזליות מהאוזן. חזרתי היום לרופא והוא נתן לי אנטיביוטיקה לאוזן (הדלקת באוזן התפתחה כנראה במשך השלושה ימים מאז הביקור האחרון). בנוסף ביצעתי היום בדיקות דם בבוקר, כאשר התוצאות היו CRP-2, ESR-48. הרופא ייחס את הממצאים לדלקת אוזניים, אמנם אני חשה ברע כבר כחודש, ורק בימים האחרונים התפתחה הדלקת אוזניים. האם יש סיבה לדאג?. אציין גם שלפני חודש וחצי הייתי שוב חולה עם חום עד 39, כלומר ההרגשה הכללית היא שמשהו בגוף לא בסדר/חלש וכל פעם משהו אחר נחלש (עד לפני השנה הייתי בריאה מאוד, ולא היה לי חום בעשר שנים האחרונות).
    תודה רבה
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכים גבוהים של CRP וESR

הוספת תגובה

• לנועה

ד''ר אופיר אביזהר
    20/04/2009

בהחלט סביר ויתכן שדלקת באוזן או בגרון מעלות את שקיעת הדם וה-CRP.
    אני חושב שאת צריכה להתרכז בטיפול בדלקות ובברור המצב הכללי. שקיעת הדם וה-CRP הם סימנים כלליים ולא מכוונים. אם תרצי תוכלי לחזור על הבדיקות הללו זמן מה אחרי שתחזרי לאיתנך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו