מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר על תוצאות בדיקת הדם.אבי20/04/2009
לאחרונה היה לי כאב גרון וגודש באוזן שגלש לאחר מכן לאוזן השניה (לצד השני) מלווה בחום של כ37.5
עקב כך, קיבלתי טיפול אנטיביוטי (מוקסיפן פורטה).
לאחר שלשה ימים מתחילת הטיפול האנטיביוטי טיפס חום הגוף שלי מעל 39 והגעתי לחדר מיון, שם
נערכו לי ספירת דם, שקיעת דם, צילום חזה וכיוב', אופטלגין ושוחררתי הביתה עם הוראת המשך טיפול.
(במיון היתה רמה גבוהה של כדוריות לבנות- ממוצע, הפנימאי שם קבע כי מדובר בדלקת).
הלכתי לרופא המשפחה לאחר מכן להמשך טיפול.
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות דם הכוללות גם תפקודי כבד, ולהלן התוצאות:
ESR=87
שאר הביוכימיה כולל תפקודי כבד תקינים (בערכי הנורמה)
בדיקות לנוכחות ויראלית הראו שהכל תקין. CMV וכיוב'.
מיותר לציין שכיום החום שלי תקין, אך הגודש באזן והכאב הקל בצד השמאלי של הגרון נותרו.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר אופיר אביזהר20/04/2009איני יכול לתת חוות דעת רפואיות מרחוק.
ריבוי כדוריות לבנות ושקיעת דם מוחשת אכן אופייני למצב של דלקת. אם כל התלונות מכוונות לאוזן ונשלל באופן סביר מקום אחר סביר להניח זהאוזן אכן מקור הבעיה. טיפול אנטיביוטי נמשך בדרך כלל שבוע-10 ימים ויש להשלימו. אם אין שיפור תוך הזמן הזה יש להמשיך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככל הנראה לא הבהרתי את עצמי
אבי20/04/2009היו שני סטים של בדיקות: סט אחד בית החולים שם נמצאה נוכחות כדוריות לבנות וכיוב'
סט שני : החריגה היחידה היתה עם הESR, והסימפטומים לא נעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר אופיר אביזהר21/04/2009ואני כנראה לא הבהרתי את עצמי.
אם המצב שלך השתפר, ואתה מרגיש טוב, וכל הבדיקות (אפילו למעט שקיעת הדם) תקינות - אז אין בעיה.
שקיעת הדם היא בדיקה לא ספציפית, יתכן מאוד שנגרמה על ידי הבעיה בה טופלת, אך יתכן שלא. לא ניתן להמשיך בירור רק על סמך בדיקה זו. אם זה מטריד אותך - חזור על הבדיקה לאחר זמן.
במקביל כדאי ליבור בדיקה כללית של רופא המשפחה על פי גילך וההסטוריה הרפואית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)