שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    20/04/2009

היי
    אני בחורה בת 22 עשיתי בדיקות דם ומצאו לי סידן בדם נאמר לי שלא ברמה גבוהה אבל אני צריכה להמשיך לעשות בדיקות מעקב.מה זה אומר?זה יכול להיות מסוכן?ממה זה יכול להיגרם ואיך מונעים את זה?מוצרי חלב קשורים?עדיף להימנע מלאכול אותם?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשואלת

ד''ר אופיר אביזהר
    21/04/2009

אני מניח שנמצא יתר סידן בדם.
    ליתר סידן בדם סיבות אפשריות רבות.
    הסיבה השכיחה היא פעילות יתר של בלוטת או בלוטות הפארא-תירואיד, וכדאי לבדוק רמת PTH בדם.
    מעקב ודיאטה דלת סידן הוא פתרון זמני עד שרואים שזה לא ממצא זמני ועד שיש בירור ואבחנה.
    חשוב שתשארי במעקב רפואי, ואם זה לא ממצא חולף יש לערוך בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    22/04/2009

קודם כל תודה על תשובתך המהירה,
    רציתי לשאול שאלות נוספות..
    ביצעו לי בדיקה של בלוטת המגן שתי האונות היו תקינות.והודגם מוקד היפואקוגני בקוטר של 3.6 מ"מ באונה הימנית...מזה אומר?יש סיכון?מה הטיפול במקרה והעודף סידן נשאר?
    ושאלה נוספת עד שגילו לי את העודף סידן בדם המחזור שלי היה תמיד סדיר בחודש שעבר הוא איחר בכמעט חמישה ימים וגם החודש הוא ממש מאחר יש לזה איזשהו קשר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשואלת

ד''ר אופיר אביזהר
    23/04/2009

בתשובתי הקודמת דיברתי על בלוטות הפארא-תירואיד, בלוטות הסמוכות לבלוטת המגן , שאולי אחראיות ליתר הסידן.
    בקשר לבלוטת המגן - מוקד היפואקוגני לרוב זה ציסטה, ובדרך כלל לא בעייתי, אך תשובה ספציפית, מוחלטת , צריך לתת אנדוקרינולוג שרואה את הבדיקה.
    אני לא יודע על קשר בין הסידן לנושא המחזור. תשובה לזה צריך לתת או מי שמברר את הסיבה ליתר הסידן או גינקולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו