מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר חמור בויטמין Dל'23/04/2009
שלום רב
לפי רופאת הריאות שלי ככל הנראה אני חולה בסרקואידוזיס בשילוב דלקת ריאות האאוזונופילפית.(זו המסקנה ככל הנראה בגלל אופן התסננים/ צלליות בריאות ושאר סימפטומים, אם כי נשקלו גם וסקוליטיס וBOOP)
בבדיקה של ויטמין VITAMIN D 25-0H נמצא: 250.0- 75.0 nmol/L 11.1 VITAMIN D 25-0H
לבקשת אנדוקרינולוג הופנתי לבדיקות נוספות.
אשמח אם תוכל לענות לי על מס שאלות:
-מה טווח התוצאות (הנורמה) של בדיקת VITAMIN D1-25-DI-OH ? והאם עליי להיות בצום לפני?
- מהו בדיוק הקשר בין ויטמין D לסרקואידוזיס ו/או דלקת ריאות האאוזונופילפית? (זה לא אמור להיות ערכים גבוהים בניגוד לנמוכים שלי יש?)
תודה רבה ויום טוב
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר23/04/2009בדיקות ויטמין D יש לקחת כשהנבדק בצום.
המעבדה שאני עובד אתה נותנת תשובות ב-mg, ורמת 1,25 DI OH VIT D הנורמלית 25-76 pgr/ml. בכל מקרה - רמות הנורמה תהיינה רשומות ליד התשובה.
לגבי הקשר לסרקואידוזיס או דלקת ראות אאוזינופילית יש לשאול את מי שהתמחותו במחלות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ל'23/04/2009ד"ר אביזהר,
שוב שלום ותודה רבה על תשובתך
אשמח לעזרה נוספת לתוצאות בדיקת דם שעתה קיבלתי:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- nmol/L בעבודה. VITAMIN D 25-0H
4.20- 0.35 mIU/L 3.75 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 4.9 T3- FREE
20.0- 10.0 pmol/L 11.8 T4- FREE
40.00- 0.00 IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab
35.00- 0.00 IU/ml <10.0 ANTI THYROID PEROXID
670- 180 pmol/L 287 VITAMIN B12
690- 138 nmol/L 661 CORTISOL-BLOOD
האם הTSH תקין?
ומה המשמעות של קורטיזול יחסית גבוה?
תודה רבה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכן, האם תקין להיכנס להריון ...
ל'25/04/2009האם זה בסדר לנסות להיכנס להריון עם תוצאות אלו, האם זה תקין?
תודה רבה
ושבוע טוב
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-ל
ד''ר אופיר אביזהר27/04/2009הבדיקות ששלחת בתחום הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)