תוצאות בדיקות דם- בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם- בירור
    ורד
    23/04/2009

שלום רב,
    אני בחורה בת 32, גובה 1.65 מ', שוקלת 63 ק"ג.
    אני מעשנת.
    בבדיקות הדם האחרונות נתקבלו הערכים הבאים:
    גלוקוזה- 66 (נורמה- מינימום 70). זו הפעם הראשונה שהסוכר יצא אצלי נמוך, בדר"כ הוא בנורמה.
    כולסטרול- 245.6 (נורמה- מקסימום 200).
    HDL- 56.
    LDL- 169.9.
    GOT (AST)- 43. פעם ראשונה שלא יצא תקין.
    GPT (ALT)- 70. פעם ראשונה שלא יצא תקין.
    אינני לוקחת שום כדורים.
    רציתי לשאול שתי שאלות:
    א. האם אני יכולה לא להתחיל עם כדורים להורדת הכולסטרול? הבנתי שאם מפסיקים כדורים אלו, הכולסטרול בבת אחת עולה ובד בבד הבנתי שלא ניתן לקחת כדורים אלו בהריון. ( אני עדיין לא בהריון, אבל אם וכאשר אהיה).
    ב. מה אומרים הערכים של ה- GOT וה- GPT. זו הפעם הראשונה שהם יוצאים לי לא בנורמה ואני ממש לחוצה מכך.
    בתודה מראש ובכבוד רב,
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם- בירור

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר אופיר אביזהר
    27/04/2009

רמת הכולסטרול גבוהה.
    השילוב של כולסטרול ועישון מסוכן לטווח הארוך.
    הטיפול העדיף בעיני הוא הפסקת העישון, ודיאטה דלת כולסטרול ושומנים מן החי.
    אך אם את ממשיכה לעשן, וביחוד אם יש רקע משפחתי של מחלת לב כלילית בגיל צעיר , תרופה ליתר כולסטרול היא אופציה.
    אין לקחת את התרופות כשיש הריון, ועל כן יש לנקוט באמצעים למניעת הריון אם נוטלים, ולהפסיק טיפול לפני הריון מתוכנן.
    בגילך הייתי עושה את המיטב הלא תרופתי - הפסקת עישון ותזונה.
    ההפרעה באנזימי הכבד קלה, ואין בה כדי למנוע טיפול כנגד כולסטרול. בשלב ראשון לא הייתי עושה דבר מלבד מעקב. אם אין שיפור או יש החמרה - יהיה צורך בברור. בדרך כלל מתחילים ב-US בטן עליונה וסרולוגיה לנגיפי כבד.
    רמת הסוכר תקינה מבחינתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו