מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה מצביע על אנמיה?אורי30/04/2009
שלום רב! הלכתי לעשות בדיקות דם אחרי שלוש שנים בערך שלא עשיתי והתקבלה התמונה הבאה:
1. WBC מתחת לנורמה
2.RBC מתחת לנורמה.
3.MCH ו MCV מעל הנורמה.
4.טרנספרין - מתחת לנורמה.
5. פריטין בתחום הנורמה אם כי לכיוון התחתון - 92.9.
6.B12 בתחום הנורמה אם כי גם כן, נמוך באופן יחסי - 259
האם זה מצביע על אנמיה?
חשוב לי לציין שאני בן 30, מנהל אורח חיים בריא (פרט לעישון קל...) וספורטיבי ומרגיש מצויין בד"כ...
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד''ר אופיר אביזהר03/05/2009אנמיה מוגדרת בירידה בהמוגלובין מתחת לנורמה. לא ציינת דבר לגבי ההמוגלובין ואני מניח שהוא תקין, ואם אמנם כך אין אנמיה.
טרנספרין נמוך יכול להעיד אולי על ירידה במאגרי הברזל, ו-MCV ורמות ה-B12 יכולים להעיד על חוסר מסוים ב-B12. ניתן להשלים זאת תזונתית, ואם לא - בכדורים.
ציינת WBC מתחת לנורמה. כאן חשוב לוודא שהדיפרנציאל תקין (% הכדוריות הלבנות מכל סוג - נויטרופילים, לימפוציטים וכדומה), ולעקוב. להשוות לבדיקה קודמת - יתכן שזו הנורמה שלך.
אם יש הסטוריה של מחלות מעי גס במשפחה הקרובה יתכן שצריך להיות עירניים לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)