מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקות דם...Asaf14/05/2009
שלום רב,
רציתי לדעת לגבי הבדיקות דם.הכל היה על טווח הנורמלי,חוץ מ 3 איזורים שבדף הבדיקות היו הערות.
1. AMYLAZE 120 U/L שכתוב שהנורמל זה 28-100
2. HCT 41.3% שכתוב שהנורמל זה 42-54%
3. MCV 79.9 FL שכתוב שהנורצל זה 80-94
האם זה מעיד על חוסר ברזל והאם יש בעיה שדורשת תשומת לב בכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסף
ד''ר אופיר אביזהר14/05/2009HCT ו-MCV גבוליים נמוכים. זה יכול להעיד על חוסר ברזל , אך יכול גם להיות תקין.
ניתן ואולי כדאי לעשות בדיקת ברזל בדם, בעיקר אם גילך מעל40 או אם יש ירידה משמעותית מבדיקות קודמות.
מה שקצת מפריע לי יותר זה העמילאז שמעט גבוה. אם סבלת לאחרונה מכאב בטן חזק, חגורתי, אולי כדאי לפנות לרופא/ת משפחה ולבדוק עמילאז בשתן. אם לא - פשוט חזור על הבדיקה.
לא ניתן לתת אבחנות רפואיות מבלי לדעת מי הנבדק, מה הרגשתו, מה בדיקתו הגופנית ומה עברו.
התייעץ בכל מקרה עם רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
Asaf14/05/2009אני בן 27.שבוע לפני הבדיקה לקחתי אנטיביוטיקה נורא חזקים שמשפיעים על הכבד,עכשיו הכל תקין אני בריא.
ולא,לא הרגשתי כאבי בטן משמעותיים מה שכן,יש לי חילוף חומרים נורא מהיר אני על גבול הרזה רזה מאוד והכל תקין ככה היה נדמה לי,אני באמת אעשה בדיקה חוזרת הכי בריא.למרות שאני לא משתוקק ללכת לקופ"ח,כנראה שאין מה לעשות.
עוד משהו אחרון:אם קונים כדורי ברזל יש גבול מסוים שאסור לעבור אותו?
אני שואל אותך פה רק כדי לקבל עוד חוות דעת ותודה רבה לך על ההתייחסות המהירה,
יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאסף
ד''ר אופיר אביזהר17/05/2009כדורי ברזל נוטלים לתקופה מוגבלת כדי להשלים חוסר. ברגע שהחוסר הושלם מומלץ להפסיק.
קצת קשה במינון רגיל להגיע לעודף ברזל, אך קשה להפטר מעודף ברזל וכדאי לקחת במעקב רופא ובהמלצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)