בן 72 אלכוהול ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 72 אלכוהול ועוד
    בת
    25/05/2009

שלום רב
    אבי בן 72, אלכוהוליסט שנים רבות וסובל באופן כללי מרמות טריגילצרידים גבוהות.
    בעשור האחרון הרמות נעו בין 800 ל200 בגלים.
    הטיפולש קיבל ע"י רופא המשפחה - בזיבפארט 400.
    בנוסף חסרים בבי 12- שהתגלו רק לפני כמה שנים, בהתחלה קיבל זריקות וכעת כדורים - והם מאוזנים.גם החומצה הפולית מאוזנת.
    הבעיה: בשנה האחרונה הוא נפל מס' פעמים. כשהיה פיכח לחלוטין. דיווח על תחושה שמישהו דוחף אותו. הו אנפל על הפנים מלבד כאבים ותחושה איומה, הכל תקין כולל סי טי מח. בנוסף בשנה האחרונה הוא עייף מאוד מאוד. מאדם שהתרגל לחצות חצי עיר ברגל לסחוב קניות רבות וכו'- הוא בקושי יואצ מהבית. שוכב רוב היום במיטה, ישן 10 שעות בלילה, ועוד 5 בצהריים, לא תמיד עירני כשיש אורחים..
    ערכי הבדיקותש בוצעו לאחרונה: סוכר (בדיקה שנעשה בתצום וגם אחרי אכילת סנדביץ) - 125.
    ויטמין די 29 (נמוך מהתחום),
    בי 12 ופולית תקינים כאמור עם תרופות.
    טריגלצרידים - 800 (!!!)
    כולסטרול - תקין (היה 230 לפני חודשיים ותקין).
    לחץ דם - תקין.
    בסי טי מח שבוצע בעקבות הנפילה לפני שבוע היה כתוב - עורקים מסוידים.
    המשך בהודעה הבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 72 אלכוהול ועוד

הוספת תגובה

• החלק השני

בת
    25/05/2009

שאלותיי:
    אמרה לי רופאה פנימאית בחצי משפט שאלכוהוליסטים נוטים לפתח חסרים גם בכל משפחת ויטמיני הבי. כלומר בי 6 ובי 1. רופא המשפחה לא נותן לו תוסף, וכרגע ביקש רק שיבצע בדיקת ויטמין בי 1. האם אפשר לקחת כבר טריבמין או קומפלקס ויטמין בי כלשהו שיתאים לאלכוהוליסט? הוא גם מבולבל יותר, איטי יותר, עייף, מדוכא ממש. אשמח להמלצה.ולמינון שמתאים לאלכוהוליסט וקשיש.יש המון קומפלקסים והבנתי שאם המינון נמוך מדי זה לא עוזר.

שנית, ביקשתי מרופא המשפחה שיחליף את הבזיבפארט בליפיטור. הבנתי שהליפיטור יורת חדשני. מאחר ואבי לא משנה את התזונה (אוכל מעט פירות מעט לחם אבל הרבה אלכוהול ובשרים) - ואילו תוצאות הבדיקה תמיד גבוהות, גם אם לפעמים מתאזנות ביקשתי לשנות תרופה והרופא אמר שהבזיבפארט יותר טוב לאבי כי הו אמטפל בטריגילצרידים ודווקא הליפטור לא טוב לכבד? זה נכון?
    או שלא הבנתי נכון?
    דבר שלישי, הרבה בגילו נוטלים אספירין אחת ליום. הרופא אמר שהוא לא נותן לו בגלל האלכוהול חושש מדימומים. נשמע הגיוני, השאלה אם לא כדאי מינוןנמוך יותר? לאור התזונה וכו'.
    ושאלה אחרונה, מה עוד יכול להוביל לעייפות כזו. רק אל תגיד לי אלכוהול, כי הוא דווקא מפחית ומפחית וחוץ מGGT גבוה - כל הרופאים אומריםש אין פגיעה בכבד. הוא ממש נהיה אחר! עייפות בלתי נסבלת. חשבנו מהסוכר אבל נדמה שהסוכר בסדר.
    בתודה רבה,
    בת שואלת
    נ.ב. אבי קיבל בעבר זריקות לבי 12. בעקבות טעות של אחות או של הבנה של רצפט הזריקו לו כמות שהיו אמורים להזריק בחצי שנה - בבת אחת. אני זוכרת שהרופא השתגע כשהוא קרא את זה. זה היה לפני 7 שנים - האם זה יורצ נזק כלשהו מיידי אומאוחר יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשואלת

ד''ר אופיר אביזהר
    25/05/2009

אני לא יכול לטפל באביך דרך האינטרנט, אך יש לי מספר הערות.
    1. ריבוי אלכוהול יכול להיות סיבה לרמת טריגליצרידים בדם, כמו גם השמנה וסיבות גנטיות. בהחלט מומלץ להגביל אלכוהול ולשמור על משקל תקין ואז יש סיכוי שהטריגליצרידים ישתפרו.
    2. רמת סוכר 125 מ"ג% בצום זה על סף סוכרת. גם כאן הגעה למשקל תקין והורדה באלכוהול יכולים לעזור.
    3. בזאפיבראט היא תרופה ליתר טריגליצרידים. ליפיטור היא תרופה ליתר כולסטרול, והיא מורידה טריגליצרידים במידה מוגבלת.
    4. אין מניעה לתת ויטמינים שניתנים ללא מרשם. טיפולים בזריקות או במינונים חריגים מצריכים מרשם רופא.
    5. אלכוהוךיזם פוגע בכבד ועלול לגרום לדליות בושט שעלולות לדמם, בייחוד עם אספירין. יש להזהר גם עם תרופת המשפיעות על הכבד, שעני לא יודע מה המצב אצל אביך.

אלכוהוליזם זו מחלה קשה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

בת
    26/05/2009

אוקי תודה.
    אני ידועתש אלכוהוליזם זו בעיה רצינית אבל הוא משתדל להפחית כמויות ובנוגע לגמילה - אין עם מי לדבר.

רציית לדעת האם אופטלגין גם מסוכן כמו אספירין?
    והםא ידוע לך כמה זמן לוקח לתוצאות בדיקת ויטמין B1 לחזור מהמעבדה?

אגב אני לא יודעת איזה מינונים ויטמין B6 לקנות לו? יש 50 מ"ג ויש 500. ברור שיש לו חסרים, לאור העובדה שיש לו חסרים בבי 12 ובחומצה פולית. אני אשמח אםתוכל לומר לי איזה מינון יומי מתאים לויטמין הזה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשואלת

ד''ר אופיר אביזהר
    27/05/2009

אופטלגין אינו תחליף לאספירין במניעת ארועי לב.
    אופטלגין הוא נגד כאבים, ויש לו תופעות לואי אפשריות משלו.
    איני יכול להגיב למשך הבדיקה, זה שונה ממעבדה למעבדה.
    הרמה הנדרשת ליום של ויטמין B6 היא 2 מ"ג. הרמה הרעילה היא החל מ- 2000 מ"ג.
    כאשר יש חוסר יש לקחת מעל הכמות היומית הנדרשת, ולהזהר מהרעלה. לי נראה ש- 50 מ"ג סביר, בעיקר כשלא ברור מצב התפקוד הכבדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו