מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין בי 1בת29/05/2009
שלום רב,
תודה על מענה קודם לשאלות. אכן הבהרת לי דברים סתומים.
ועוד שאל הצצה לה.
כמה המינון המתאים לויטמין בי 1 לאלכוהוליסט (שכנראה יש לו חסרים אם כי עדייין לא ידוע).
כמו כן אמרת לי בתשובה אחרת שהמינון הסביר של ויטמין בי 6 לאלכוהוליסט של אידוע מה מצב תפקודי הכבד הוא 50 מ"ג בהנהח שיש חוסר. אז ב"טריבמין" יש 250 מ"ג בי 6, 250 מ"ג בי 12, ו100 מ"ג ויטמין בי 1 - האם אפשר בכל זאת לתת לו את זה בלי שזה יצור בעיה?
לגבי הכבד- הGGT גבוה _240) אבל הרופא וגם פנימאיתש בדקה אמרו שאין סימן לבעיות בתפקוד בקורלציה עם ממצאים אחרים (כולל א.בטן ועוד).
חשבתי בכלל שהו איכול לשתות 2 כדורי טריבמין ביום כי הוא ממש לא מסוגל לעמוד הרבה, נופל, נראה מבולבל. כאילוש ברור שי שכאן בעיה, גם כשהוא לא תחת השפעת האלכוהול.
ושאלה אחרונה - קראתי על תסמונות של חסרים בויטמינים הנ"ל לאלכוהוליסטים, מחלת ברי ברי ועוד אחת שמאופיינת בעייפות הליה מקרטעת בעיה בעיניים ועוד - הכל קיים אצלו (כול פצעים בגוף שיכחה פ הושם). האם מתן ויטמינים כך בבליעה ולא בהזרקה- תועיל או שכדאי לפנות בדחיפות לנויורלוג?
הוא היה אצל נוירולוג לפני חצי שנה שאמר שאין לו דבר, אבל בלי בדיקות ובלי כלום.
השאלה למעשה, האם מתן ויטמינים כך יעילה או שיכול להיותש שי בעיה בספיגה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלבומין
ד''ר אופיר אביזהר29/05/2009אני לא חושב שניתן לטפל בחולה מורכב מרחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
בת30/05/2009אתה צודק.
אני רוצה ללכת לרופא מומחה שיטפל בו מקרוב. רופא המשפחה ממש לא בכיוון של להבין מה עובר על אבי, כולל התאמת ויטמינים ובירור מקיף לבלבול עייפות נפילות ותפקוד כללי ירוד.
האם לדעתך כדאי ללכת לנוירולוג? מאחר ורוב הסימפטומים קשורים להליכה מקרטעת, עייפות, עצבנות וכו'? או לרופא מסוג אחר?
אני פשוט לא יודעת לאן הולכים כשמדובר גם באלכוהוליסט גם קשיש וגם בסימפטומים שונים כאלה.
תודה,
הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד''ר אופיר אביזהר01/06/2009אני חושב שרופא משפחה יכול לעסוק במירב הנושאים, והוא יכול להפנות לפי הצורך לגורמים אחרים.
כדאי אולי לשוחח גם עם דיאטנית לגבי תזונה.
רצוי לבדוק גם אפשרויות גמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)