בדיקת צפיפות העצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת צפיפות העצם
    אנונימית
    01/06/2009

בת 55, אודה על התייחסותך לתוצאה של בדיקת צפיפות העצם שעשיתי.

צוואר ירך: T= - 2,3
    עמוד שדרה: T= - 1,3
    בדיקת ויטמין די = 41.

אני נוטלת 5 טיפות ויטמין די ביום, ויטה קל +מינרלים+ברזל פעם ביום, אלטרוקצין בגלל תת פעילות והשימוטו, וליפיטור 10 להורדת כלורסטרול. שאלה נוספת ברשותך: עד שלא קיבלתי ליפיטור כל הזמן לא הייתי מאוזנת בבלוטת התריס, איך שקיבלתי ליפיטור נהייתי מאוזנת. האם יש קשר לליפטור? האם ליפיטור מסדר את התירואיד??. תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת צפיפות העצם

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד''ר אופיר אביזהר
    02/06/2009

יש ירידה בצפיפות העצם, יותר בצואר הירך. חשוב לטפל כדי למנוע שבר עתידי בפרק הירך, חלילה.
    לא רשמת את היחידות של רמת ויטמין D, אך אם נמוך חשוב לתקן.
    לא ידוד שליפיטור משפיע על תפקוד בלוטת התריס, אך תת פעילות בלוטת התריס עלולה לגרום לעליה בכולסטרול, ויתכן ששיפור באיזון הבלוטה הביא לשיפור טוב יותר באיזון הכולסטרול עם הטיפול בליפיטור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה כתגובה

אנונימית
    02/06/2009

רמת ויטמין די הוא: 41. האם מספיק לקחת 5 טיפות ויטמין די כפי שרופא משפחה כתב לי וכל כמה זמן עלי לחזור על הבדיקה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובאמה: - 0,2

אנונימית
    03/06/2009

באמה התוצאה: - 0,2.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד''ר אופיר אביזהר
    04/06/2009

5-6 ליום טיפות זה סביר.
    אין תשובה מדעית לשאלת התכיפות. הייתי ממתין מספר חודשים, אולי חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו