Creatinine-Blood?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Creatinine-Blood?
    מיקי
    23/08/2007

שלום,

אני מודעת לכך שהשאלה שלי אולי מטופשת (לא - היא מטופשת) - אבל אני פשוט...מבולבלת. מספרים וסטטיסטיקה מעולם לא היו הצד החזק שלי ;-) בבדיקת הקריאטנין שעשיתי (בין השאר), נתגלה לי מדד גבוה מהרגיל - 0.92 כאשר הנורמה היא 0.9. עכשיו...אני שוברת לי פה את הראש - האם ה -9 הוא תשע וה - 92 הוא תשעים ושתיים (משמע, שההבדל הוא משמעותי), או ש...ה-2 הקטן הזה פשוט "התפלק" לו והוא אינו מעיד על עלייה משמעותית בתפקוד הכליות...?

המון תודה, וסליחה על הטמטום!

מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Creatinine-Blood?

הוספת תגובה

• למיקי

ד''ר אופיר אביזהר
    23/08/2007

שלום מיקי,

איני יודע בת כמה את, ובאיזה יחידות המספר שציינת, ובכל מקרה את צריכה לשאול על משמעות הבדיקות שעשית את הרופא/ה שביקש/ה אותן.
    בהנחה שאת אדם בוגר, והיחידות הן mg/dl הרי 0.92 בדרך כלל בנורמה.
    רמת קרטאטנינין בדם היא אמנם מדד לתפקוד כלייתי, אך היא מושפעת גם מגורמים אחרים - מסת שריר למשל. אם יש חשש לבעיה כלייתית יש מדידות מדויקות יותר, אך מסובכות יותר לביצוע.
    אין לנתק את הבדיקה מהאדם שביצע אותן. אם את בריאה, חשה בטוב, והבדיקות נעשו כבדיקות סקר בלבד - סביר שהבדיקה תקינה.

ד"ר אופיר אביזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן, בוגרת. תודה!

מיקי
    23/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו