בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    שמוליק
    06/07/2009

שלום

בצעתי בדיקות דם וישנם תוצאות חרידות האם הם חריגות יתר על המידה או שאין מקום לדאגה
    בתודה מראש שמוליק!!!

התוצאות החריגות הם

% 48- 19 % 48.5 LYM

41- 3 IU 60 GPT (ALT

1.2- 0.7 mg/dl 1.21 CREATININE

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• לשמוליק

ד''ר אופיר אביזהר
    06/07/2009

התוצאות ששלחת חלקיות מאוד, ועליך איני יודע דבר.
    בן כמה אתה? האם אתה בריא בדרך כלל? האם מדובר בבדיקות שגרה או בברור בעיה מסוימת? האם אתה נוטל תרופות?
    בהנחה שאתה בריא לחלוטין, חש בטוב, לא נוטל תרופות קבוע , ושאר בדיקותיך תקינות לחלוטין - החריגה היחידה, וגם היא קלה, זה רמת אנזים הכבד GPT. זה יכול להיות מעודף משקל, זה יכול להיות ממחלה וירלית חולפת , זה יכול להיות מאלכוהול ומעוד 2698 אפשרויות אחרות. הפתרון הוא מעקב. אם הערכים עולים עם הזמן יהיה צורך לשקול US בטן עליונה וסרולוגיה לנגיפי כבד.
    מעקב הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם שמוליק

שמוליק
    06/07/2009

קודם כל אני מודה לך על התגובה המהירה שלך!!

אנ יגבר בן 31 גובה 180 שוקל 80 קג
    בדרך כלל מאוד בריא והבדיקות נעשו מכיוון שהיה חשש לטחורים אז עשו לי בדיקות דם
    אני שותה אלכוהול לא בכמויות גבוהות

אשמח לתגובה נוספת על התוצאות שנשלחו לך
    בתודה מראש שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

ד''ר אופיר אביזהר
    07/07/2009

משקלך תקין. על פניו לא נראית סיבה לעליה באנזים הכבד GPT. העליה קלה, ויתכן שתהיה חולפת.
    החריגה קלה ולא נדירה. עקוב אחר הרמה בדם. ואם אין שיפור או חלילה עליה כדאי לעשות בדיקת דם לסרולוגיה של וירוסים שכיחים שיכולים להשפיע על הכבד ו-US של הבטן העליונה.
    גם רמת הקראטינין נראית לי מעט גבוהה לגיל 31 - אך שוב ברמה שבשלב זה מצריכה מעקב . אם זה עולה נוהגים לעשות בדיקת איסוף שתן+בדיקת דם הנקראת CCT שנותנת מידע אמין יותר על התפקוד הכלייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו