בדיקת TSH 6.8 ו-EGFR

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת TSH 6.8 ו-EGFR
    שולי
    07/07/2009

שלום רב,
    אודה לבאור על תוצאת ה-TSH שיצאה באדום מפחיד על דף תוצאות הבדיקה שלי,
    וזאת התוצאה של ה- EGFR כתוב "לחץ לתוצאות" ואני לוחצת ויוצא לי ככה- גדול מ- 60 ml/min/1.73m²-
    האם התפקוד הכלייתי שלי לוקה בחסר? האם בלוטת התריס שלי על סף קריסה? האם ימי ספורים???
    אודה למענה.
    (בת 53 , מלבד סוכרת המתאזנת על ידי מעט אינסולין , 10 יח' לנטוס ביום +נובונורם קטן ביום,
    מלבד זה בריאה נפשית ופיזית)

תודות לרוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת TSH 6.8 ו-EGFR

הוספת תגובה

• לשולי

ד''ר אופיר אביזהר
    07/07/2009

ה-TSH מעט גבוה, דבר שיכול להעיד על תפקוד פחות של בלוטת התריס. ברמות כאלה לא תמיד מטפלים, אך אם צריך - הטיפול פשוט וקל ולא מסובך - החזר ההורמון שחסר בכדור. כדאי שתתייעצי באנדוקרינולוג.
    eGFR זה בכלל לא בדיקה, אלה הערכה, חישוב מתמטי, של התפקוד הכלייתי על פי גיל, מין ורמת קראטינין בדם. גדול מ-60 נוהג לציין שההערכה היא שהתפקוד תקין.
    אם יש סוכרת חשוב לודא ש-HbA1c בדם סביב 7%. שלחץ הדם תקין, ורמת הכולסטרול "הרע" מתחת 100 מ"ג%. חשוב לערוך מידי שנה איסוף שתן 24 שעות למיקרואלבומין, ובדיקת רופא עיניים כל חצי שנה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב

שולי
    07/07/2009

ד"ר אביזהר תודה לך,
    בשבוע הבא יש לי פגישה עם הרופאת סוכרת שלי שהבדיקות הללו בוצעו לפי דרישתה,
    רק רציתי לעת עתה להבין "מי נגד מי" ובהחלט עזרת לי להבין את משמעות התוצאות.
    חוץ מזה אני יודעת שיש לי בעיה עם בלוטת התריס מימים ימימה, ותופעות הלוואי בגין תת פעילותה ניכרים בי, אי אפשר לפספס, אולי היא תמליץ על תחילת טיפול תרופתי.
    אני מודה לך, תבורך.
    שולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו