בדיקות דם - אנמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם - אנמיה
    אני
    17/07/2009

שלום. אני צימחונית כבר שנים (בת 30) ומידי פעם עושה בדיקות דם ומשלימה את החסר. עשיתי השבוע שוב בדיקות דם מכיוון שהחלו לי סחרחורות וחולשה. הפריטין שלי יצא 4, בי12 יצא 216.
    הרופאת משפחה התקשרה ואמרה לי להתחיל לקחת ברזל ובי 12 למשך חודשיים ולחזור על הבדיקות. העניין הוא שהיא לא התייחסה לעוד תוצאות אחרות כמו שכדוריות הדם הלבנות שלי נמוכות - 3.6 . MCV יצא 79. MCH יצא 25. MCHC יצא 31.6. NEUT יצא 1.7. כל שאר הערכים היו בגדר הנורמה. (הערכים שציינתי פה היו אלה שמתחת לנורמה - לא בטוחה אם צריכה לרשום את כל השאר...)

מה אומרים המספרים הנ"ל והאם יש צורך לבצע עוד בדיקות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם - אנמיה

הוספת תגובה

• לשואלת

ד''ר אופיר אביזהר
    19/07/2009

אני חושב שהמלצות הרופאה סבירות בהחלט. גם שאר הבדיקות תומכות בחוסר ברזל, שבנשים צעירות נובע לרוב מהמחזור החודשי. גם רמת ויטמין B12 בחלק הנמוך של הנורמה. טיפול ומעקב הוא דרך סבירה וטובה להמשיך.
    הכדוריות הלבנות נמוכות מעט. לא ציינת את הדיפרנציאל (החלוקה לסוגי תאים לבנים) ואני מניח כי זה תקין. כדאי להשוות לבדיקות קודמות, וגם כאן מעקב סביר בתור התחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו