בדיקות ALPHA 1 ו-2

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות ALPHA 1 ו-2
    נ
    18/08/2009

שלום !

אתן קצת רקע שאולי רלוונטי - אני חולת קרוהן (במצב טוב מאוד כבר הרבה שנים, לאחרונה היתה התדרדרות קלה שהשתפרה) ונמצאת בבירור לגבי איזשהו ממצא, ככל הנראה שפיר, שיש לי בכבד.
    אני עושה בדיקות דם פעם בכמה זמן (בגלל הקרוהן) והפעם הרופא של הכבד נתן לי בדיקות נוספות
    שאני לא מכירה.

רוב הבדיקות עדיין לא מוכנות, אבל קיבלתי תוצאות של בדיקה של משהו שנקרא ALPHA 1, ALPHA2.
    אלפא 1 יצא ממש גבול העליון (4.9) והאלפא 2 יצא לי מעט מעל הגבול העליון (התוצאה שלי היתה 12.2 והגבול העליון הוא 11.8).

הייתי רוצה להבין מה הבדיקות הנ"ל אומרות.

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות ALPHA 1 ו-2

הוספת תגובה

• ל נ'

ד''ר יהונתן שרעבי
    19/08/2009

אני מניח שפירטת תוצאה של אלקטרופורזה של חלבוני הדם. בדיקה זו בודקת את כמותם של הסוגים השונים של חלבונים שנמצאים בדםמנו. בדרך זו רואים אם יש עודף בולט באחד מהחלבונים או חלבון זר. מבין קבוצות החלבונים ישנן שתי קבוצות - אלפא 1 ו-2. בהעדר בעיה קלינית משמעותית, התוצאות שהעברת מתקבלות גם מאנשים בריאים. מציע שתדוני עם הרופא ששלח אותך לביצוע הבדיקה במשמעותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו