מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ברגל ותוצאות בדיקות דםאילנה25/08/2009
לרופאים שלום רב,
בת 53
מחלות כרוניות : יל"ד מאוזן עם ENALAPRIL 10 MG'
HYPERLIPIDEMIA מטופלת בסימוביל 20 מ"ג מזה כשנה וחצי
BMI 38 - היה 49 לפני 5 שנים, ב-3 החודשים האחרונים נוטלת REDUCTIL
והורדתי 8 ק"ג נוספים.
מחלות במשפחה - DIABETIS MELLITUS +שומנים בדם + OSTEOPOROSIS אצל אמא
תלונה: מזה כחודשיים סובלת מכאבים בברך שהחמירו ו"נדדו" כל פעם לשריר אחר רק ברגל ימין, לאורך כל הרגל מקדימה ומאחורה + התכווצויות בלילה. לפני כחודש בשל קושי בתנועה ניגשתי לאורטופד קבלתי כדורי ETOPAN 300 MG X2 עשרה ימים, הפניה לצילומי ברך - שהיו תקינים פרט לשחיקה מתאימה לגילי - ולפיזיוטריפיה. במקביל פניתי לרופאת המשפחה אשר הפנתה אותי לבדיקות דם.
להלן תוצאות בדיקות עכשוויות (+ ערכים של בדיקות שומנים בדם מלפני שנה להשוואה לאור ההרעה בערכים למרות הירידה במשקל והסימוביל)
Glucose 95
Urea 32
Creatinine 0.7
eGFR גדול מ-60 ml/mil1.73 m2 *
K 4.5
Na 141
Ca 93.4
Cholesterol 200 (לפני שנה 180 )
Tryglicerides 104( לפי שנה 58 )
HDL 46 .4 (לפי שנה 53.1 )
Non-HDL Chol.154
LDL 133.3 (לפני שנה 115.6)
Protein Total 6.9
Albumin 4.1
ALKP 73.1
ALT 17
AST 18
CK 44
Fe 75
Ferritin 144
Vitamin B12 503
Folic Acid 7
VItamin D 25 (OH) 19 *
CBC תקין
שתן כללי - תקין
TSH 2.62
CRP1.5 *
אודה לכnה תשובות:: מה המשמעות של תוצאות שסימנתי ב-* CRP ו- eCFR אלה בדיקות שאף פעם לא עשיתי, יחד עם Vitamin D 25 )הבנתי שחסר לי ויטמין D),
יתכן שהסימוביל לא אפקטיבי או יותר גרוע גורם לי גם לכאבי שרירים ועמצות?
הרופאה שלי בחופש שבועיים ואני לא רוצה ללכת לרופא מחליף - אלא אם תגידו לי אחרת.
בינתיים האורטופד נתן לי מנה נוספת של ETOPAN יש לי לעוד 5 ימים ובעוד 16 יום אני טסה לחו"ל.
בתודה, אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר אופיר אביזהר27/08/2009ויטמין D נמוך, ובעיקר אם לאם יש אוסטאופורוזיס - יתכן שיש לכך משמעות, וכדאי להדלים את החוסר, אולי צריך גם להוסיף סידן, פעילות גופנית בונת עצם ומעקב.
בנושא הכאב ברגליים - אם יש יתר כולסטרול ויתר לחץ דם כדאי לוודא שזרימת הדם לרגליים תקינה. רופא משפחה יכול למשש את הדפקים ברגליים, וניתן לבצע בדיקת דופלר של עורקי הרגליים.
סימוביל בהחלט יכול לגרום לכאב שרירים. CK תקין בבדיקת הדם, כך שלא נראה שיש נזק לשריר. ניתן, בתאום עם רופא המשפחה, להפסיק סימוביל לתקופה קצרה ולראות אם יש שיפור. ניתן אז להחליף לסטטין אחר כמו ליפיטור או קרסטור. כדאי שה-LDL שלך יהיה פחות מ-130 מ"ג/ד"ל.
תרופה כמו אטופן כדאי לקחת על קיבה מלאה. גם המשך הירידה במשקל יעזור לברכיים.
הבשורות הטובות - משקלך בירידה, רמת הסוכר תקינה, אנזימי הכבד תקינים. אני מאוד מעריך את מאמצייך ואת השגייך, ונראה שהם נושאים פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)