מספר שאלות לגבי בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לגבי בדיקת דם
    טל
    26/08/2009

שלום,

הנתונים שלהלן מתייחסים ל-2 בדיקות דם עוקבות בהפרש של שבעה חודשים. אשמח אם תוכלו לעזור לי במידע אודות הסטיות:

א. בבדיקה הראשונה ה-Triglycerides היו 429 ובבדיקה השנייה 426. בתקופה של הבדיקה הראשונה התזונה שלי לא היתה תקינה במיוחד, אולם בתקופת הבדיקה השנייה כן הקפדתי על תזונה נכונה ולמרות זאת הם לא ירדו, האם תזונה נכונה לא היתה אמורה לגרום לירידת ה-Triglycerides?

ב. יש לציין שאני לוקח Simvastatin במינון של 20 מ"ג ליום. אני מבין שמדובר בתרופה שנועדה להפחתת כולסטרול (ואכן הוא ירד באופן נאה בין שתי הבדיקות - מ-256 ל-197. האם התרופה לא אמורה להוריד גם Triglycerides?

ג. תפקודי הכבד לא תקינים במיוחד - ALT היה 61 בבדיקה הראשונה ו-60 בבדיקה השנייה. AST היה 33 בראשונה ועלה ל-36 בשנייה. קראתי שתרופה כמו Simvastatin יכולה לגרום לפגיעה בתפקודי הכבד, האם זה נכון?

ד. בבדיקה השנייה נבדק CK והתוצאה היתה 239, שוב, האם יתכן שזה נגרם בגלל התרופה?
    אם זה אכן נגרם בגלל התרופה, האם זה הגיוני לסבול מכאלה תופעות לוואי בעייתיות רק כדי להפחית כולסטרול? לא עדיף כולסטרול קצת יותר גבוה, אבל כבד תקין?

בתודה מראש,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לגבי בדיקת דם

הוספת תגובה

• ושאלה אחת נוספת

טל
    26/08/2009

שכחתי לציין כמה פרטים חשובים: אני בן 30, מעט משקל עודף (BMI 28).

כמו כן, מאחר והתוצאות הבעייתיות מופיעות באופן עקבי במשך תקופה די ארוכה (גם בבדיקות קודמות), נראה לי שהגיע הזמן ללכת לרופא מומחה (עד כה טופלתי רק ע"י רופאת המשפחה), איזה סוג של רופא מתעסק בתחום?

תודה,
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר אופיר אביזהר
    27/08/2009

שאלות נכונות וכבדות משקל.
    ירידה במשקל, והורדה בפחמימות אמורה לשפר את הטריגליצרידים. אני מקוה שהתזונה הנכונה שאתה עושה כוללת הפחתת קלוריות ופחמימות.
    ההפרעה באנזימי הכבד יכולה להיות מהסימוביל, אך היא יכולה להיות גם מעודף המשקל והטריגליצרידים. אופייני - כבד שומני, שניתן לזהות אותו באולטרא-סאונד של הכבד. סביר ששני הדברים משפיעים. החריגה באנזימי הכבד היא קלה, ואינה מחייבת הפסקת טיפול או הקטנת מינון. סימוביל לא גורם לנזק בלתי הפיך לכבד. לסימוביל אין השפעה גדולה על הטריגליצרידים.
    עקוב אחר ה-CPK. חזור על הבדיקה לאחר יומיים שלושה ללא פעילות גופנית מאומצת. גם העליה ב-CPK אינה גדולה, ואיני יודע אם נגרמת מהתרופה. האם יש כאב שרירים?
    למי שנמצא בסיכון יותר גבוה למחלות לב וכלי דם - סימוביל יכול להציל חיים. ההחלטה לגבי אדם בודד היא של הרופא והפציינט. יש תמיד לשקול יתרונות מול חסרונות ולהחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו