בדיקת B12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת B12
    אבי
    28/08/2009

שלום רב...
    עשיתי בדיקת B12 במרץ והיתה לי רמה גבוהה יחסית (660) אבל התוצאה הזאת כנראה לא משקפת את מצבי בגלל שלקחתי כדורי B12 כחודש ימים לפני הבדיקה (לקחתי לא בגלל מחסור שנמצא בבדיקה קודמת) כלומר עכשיו אני לא יודע האם בלי הכדורים האלה עדיין תהיה לי רמה נורמלית או לא..אבל לפי הרופא בגלל שלא חלפה שנה מאז הבדיקה לא אוכל לעשותה עכשיו דרך קופת חולים בשביל לאמת את התוצאה ולכן אני רוצה לשאול האם קיים מקום אחר לעשות בדיקת B12 או לחילופין האם קיימת דרך כלשהי לעשות בקופת חולים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת B12

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר אופיר אביזהר
    30/08/2009

אני מאמין שתוספת ויטמין בכדור יש לקחת כאשר יש חוסר מוכח או חשש סביר לחוסר או כשיש אינדיקציה ספציפית אחרת לכך. עדיף תמיד ויטמין טבעי ממזון על תוסף - אם זה אפשרי. אדם שלא היה לו חוסר B12 ואינו צמחוני אדוק - איני רואה סיבה שיקח תוסף.
    אם מעולם לא היה לך חוסר מוכח בויטמין, ותזונתך מלאה ומקיפה - כולל בשר, איני רואה סיבה רפואית לקחת תוסף. ובעוד שנה חזור על הבדיקה.
    באופן עקרוני ניתן לבדוק גם במעבדות פרטיות, בתשלום. אני לא משוכנע שזה נחוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו