מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת B12אבי28/08/2009
שלום רב...
עשיתי בדיקת B12 במרץ והיתה לי רמה גבוהה יחסית (660) אבל התוצאה הזאת כנראה לא משקפת את מצבי בגלל שלקחתי כדורי B12 כחודש ימים לפני הבדיקה (לקחתי לא בגלל מחסור שנמצא בבדיקה קודמת) כלומר עכשיו אני לא יודע האם בלי הכדורים האלה עדיין תהיה לי רמה נורמלית או לא..אבל לפי הרופא בגלל שלא חלפה שנה מאז הבדיקה לא אוכל לעשותה עכשיו דרך קופת חולים בשביל לאמת את התוצאה ולכן אני רוצה לשאול האם קיים מקום אחר לעשות בדיקת B12 או לחילופין האם קיימת דרך כלשהי לעשות בקופת חולים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר אופיר אביזהר30/08/2009אני מאמין שתוספת ויטמין בכדור יש לקחת כאשר יש חוסר מוכח או חשש סביר לחוסר או כשיש אינדיקציה ספציפית אחרת לכך. עדיף תמיד ויטמין טבעי ממזון על תוסף - אם זה אפשרי. אדם שלא היה לו חוסר B12 ואינו צמחוני אדוק - איני רואה סיבה שיקח תוסף.
אם מעולם לא היה לך חוסר מוכח בויטמין, ותזונתך מלאה ומקיפה - כולל בשר, איני רואה סיבה רפואית לקחת תוסף. ובעוד שנה חזור על הבדיקה.
באופן עקרוני ניתן לבדוק גם במעבדות פרטיות, בתשלום. אני לא משוכנע שזה נחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)