הזעת יתר כאבי שרירים ותוצאות בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעת יתר כאבי שרירים ותוצאות בדיקות
    יפה
    05/09/2009

אני בת 53, שוקלת 52 ק"ג ,סובלת מזה שנתיים מגלי חום המלווים בהזעה נוראית ,פתאומית כאילו שופכים עלי דליי מיים - ככל שחולף הזמן זה הולך ונעשה תכוף יותר עם דפיקות לב מואצות ומתישות. לאחרונה ( בחודש האחרון )אני סובלת מכאבים חזקים ב שרירי השוקיים ללא כל פעילות ספורט. בבדיקות דם שערכתי -CK CREATINE KINASE 195 ומעט כולסטרול. אציין שמזה שנים אני אוכלת אוכל דל שומן,( ללא בשר וללא גבינות שמנות ובצקים) ושומרת על תזונה נכונה. רמת הסוכר שלי תקינה לפי תוצאות הבדיקה, התרופות אותן אני נוטלת- פמוטידין, סידן, ויטמין D , אומגה 3. רופא הנשים לא המליץ לי לקחת טיפול הורמונלי בגלל ציסטות רבות בשדיים ובריחת סידן שיש לי.עם זאת ניסיתי אלטרנטיבות אחרות ללא הועיל.
    האם יש קשר בין ההזעות המוגברות לכאבי השרירים שיש לי?מה לגבי תוצאות הבדיקה? מה ניתן עוד לעשות כדי להקלעלי? אשמח לעזרתך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליפה

ד''ר אופיר אביזהר
    06/09/2009

CPK מקורו בשריר כך שעקרונית יתכן קשר. מאידך ה-CPK גבולי, הסטייה אם בכלל מינימלית וקשה להגיד דבר. כדאי לעקוב ולראות אם יש עליה ברמה. זה יכול להיות ממצא מקרי. כדאי להמנע ממאמץ שרירים לפני הבדיקה. כדאי לודא גם שתפקוד בלוטת התריס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו