אי ספיגה של ויטמינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיגה של ויטמינים
    עמית
    08/10/2009

ד''ר אופיר אביזהר שלום
    אני בת 29 רציתי לדעת האם אי ספיגה של הויטמינים:D. B12, וברזל לאחר נטילה של התוספים המתאימים בשנים האחרונות היא תופעה שצריך ללמוד לחיות איתה כפי שנאמר לי.
    עברתי את כל בדיקות הגאסטרו האפשריות הבדיקות יצאו תקינות חוץ מהאבחנה של המעי הרגיז
    חוץ מזה השיער שלי מאוד דליל, עדיין לא קיבלתי מענה הולם לבעיה הכוללת
    אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיגה של ויטמינים

הוספת תגובה

• לעמית

ד''ר אופיר אביזהר
    10/10/2009

לגבי ויטמין D - הוא נוצר בעור בחשיפה לשמש. ניתן להגביר חשיפה לשמש בצורה מבוקרת ונעקב תקופתי של רופא/ת עור. אם יש חוסר ויטמין D ורוצים להשלים - עדיף בטיפות, ומינון של 2-3 טיפות בדרך כלל לא מספיק. התייעצי ברופא/ת המשפחה או באנדוקרינולוג. לעיתים נוטלים גם 5-6 טיפות ביום.
    לגבי ויטמין B12 - חוסר יכול לנבוע מחוסר בתזונה, מתרופות נלוות שנלקחות, מבעיות ספיגה שונות ומשונות, ולעיתים רחוקות מבעיות גנטיות ספציפיות. אם גסטרואנטרולוג מוסמך בדק והכל תקין - אין לי הרבה להוסיף. אם החוסר קשה משלימים בדרך כלל בזריקות, ובהמשך בכדורי מציצה (בליעת הכדור לא יעילה אם יש הפרעת ספיגה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו