נטילת תרופות בעת ביצוע בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת תרופות בעת ביצוע בדיקת דם
    שלוה
    13/10/2009

האם נטילת תרופות ברזל לא עלולות לשנות את הערכים האמיתיים של הברזל בדם בעת ביצוע הבדיקה?
    שנית, האם יש לבצע בדיקת דם לבדיקת B12 כאשר נטילת התרופות אינה בשימוש ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשלוה

ד''ר אופיר אביזהר
    14/10/2009

נטילת ברזל אמורה לשנות. הרי אדם נוטל ברזל כי יש חוסר. יש לבדוק אם הטיפול מועיל. בנפרד יש לבדוק סיבה לחוסר ברזל. בנשים צעירות ובריאות זה בדרך כלל המחזור החודשי.
    רמת ויטמין B12 נבדקת מעת לעת, בעיקר כשהגיל עולה, או בצמחוניים, או כשיש בעיה ספציפית המחייבת בדיקה. גם כאן - אם מישהו נוטל טיפול ב-B12 בודקים שיש תגובה לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה

שלוה
    14/10/2009

אבל השאלה שלי היא האם זה בסדר לבצע בדיקה במקביל לנטילת התרופות. כי אולי הערכים שיתגלו בבדיקה לא יהיו אמיתיים כי נוטלים תרופה באותה העת.
    אני שואלת זאת מכיון שאת הגרסה הנ"ל טענה רופאת המשפחה שלי ולכן הורתה לי להפסיק את הטיפול ב- B12 ורק לאחר שאהיה "נקיה" מהשפעת התרופה לבדוק B12.

האם זה נכון???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלוה

ד''ר אופיר אביזהר
    16/10/2009

אני בהחלט לא מתכוון להתווכח עם הרופאה שלך, ובעיקר כשאיני יודע את כוונותיה ומטרתה.
    באופן כללי דעתי היא שנותנים את תוסף המזון כל עוד יש חוסר, וכשהבדיקה מראה שהכל תקין, ניתן להפסיק ולראות אם ללא טיפול המצב ממשיך להיות תקין. הסיבה העקרית לחוסר ברזל בנשים צעירות זה המחזור. אם יש מחזורים גדולים מהרגיל, ארוכים מאוד, אולי כדאי להתייעץ בגינקולוג.
    חוסר B12 נפוץ יותר בצמחוניים ובמבוגרים, ואם את לא זו ולא זו אולי כדאי להשקיע בברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו