איזה בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה בדיקות
    ערן
    16/09/2007

שלום רב,

אני בן 36, בריא בדרך כלל. בחודשיים האחרונים התחלתי לסבול מחולשה, עייפות, ובעיקר התקפים של נרקולפסיה. אני נרדם פתאום, באמצע שיחה, בעבודה וכו'.

בדיקות דם שעשיתי יצאו תקינות, מלבד חומצה יורית וסוכר שהיו גבוהים. קבלתי כדורים להורדת חומצה יורית, אותם אני נוטל. כיוון שיש לי מעט עודף משקל התחלתי להקפיד על תזונה מסודרת ולמעט בסוכרים. בבדיקה נוספת שעשיתי התקבלו אותן תוצאות. אני חושש מאד ולרופא המשפחה אין רעיונות מה יכולה להיות הבעיה.

אשמח מאד אם תוכלו להמליץ לי אילו בדיקות כדאי לבצע ולאיזה רופא עלי לפנות. התופעות שהזכרתי מפריעות לי מאד בחיי היום-יום.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה בדיקות

הוספת תגובה

• לערן

ד''ר אופיר אביזהר
    17/09/2007

שלום ערן,

עודף סוכר וחומצת שתן בבחור צעיר אופייני בדרך כלל לבעלי עודף משקל. האם זה נכון לגביך? במקרים אלה ירידה במשקל רצויה ועשויה מאוד לעזור.
    עייפות ונטייה "לנקר" במשך היום אופיינית לתסמונת דום נשימה בשינה, וכדאי שתפנה למרפאת שינה. נהיגה במצבים כאלה עלולה להיות מסוכנת. גם זה נפוץ יותר בשמנים - אך לא רק.
    בנוסף כדאי לבדוק שספירת הדם תקינה - שאין אנמיה מסיבה כזו או אחרת. כדאי לוודא שרמת ויטמין B12 בדם תקינה ושתפקודי בלוטת התריס תקינים.
    לוודא שלחץ הדם תקין.
    זה מה שניתן לעשות מרחוק - השאר רופא המשפחה צריך לעשות על פי אנמנזה מדויקת יותר ובדיקה גופנית מלאה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו