מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל גבוה ופריטין נמוךיערית29/10/2009
הי, אני בחורה בת 30 אחרי שתקופה ארוכה חשתי בעייפות לא אופיינית הגעתי לשלב שבזמן עמידה כשאני משוחחת עם חברה יש לי מין סחרחורת של כמה שניות ועובד, עשיתי בדיקות דם והתוצאות כולן היות תקינות, כולל בי 12 , טרנספרין וכו...המוגלובין 13.5
הבעיה היא בפריטין שעמד על 6.5 ! ומה שלא ברור הוא שהברזל עומד על 147.6
הרי הפריטין זה המחסנים שאמורים להתמלא קודם ז"א שאם כבר אמור להיות מצב הפוך שהפריטין גבוהה והברזל נמוך...לא ?
אני מדריכת אירובי ועיצוב כך שאני פעילה מבחינת ספורט אבל לא יותר מדי, זאת לא העבודה העיקרית שלי
חוץ מזה בהמלצת פזיולוג התחלתי לקחת ברזל בסירופ עם כדור של ויטמין סי פעמיים ביום כפית כל פעם, ולאחר חודש וחצי רצופים שאני גם מקפידה לאכול עוף , כבד וכו.... הפריטין עלה ל 7.8 וזאת השאלה השנייה שלי, אחרי חודש וחצי לא אמור להיות שינוי גדול יותר?
שאלה שלישית ואחרונה :-)
mchc ככידוע לי זהו ריכוז ההמוגלובין בדם, יש לי 32.4 האם זה נמוך? האם זה תקין?
אני מתעסקת בנושא הזה כבר שנה וחצי...אשמח לעזרה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערית
ד''ר אופיר אביזהר01/11/2009הגוף מנסה לשמור על הדברים החיוניים. ראשית ההמוגלובין, ובסוף הפריטין, וסביר שהוא ירד ראשון.
אם יש לך מחזור סדיר את גם מאבדת ברזל באופן סדיר, ואם יש עליה בפריטין זה כיוון חיובי.
קשה לי להאמין שזו הסיבה לתלונתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)