ברזל גבוה ופריטין נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל גבוה ופריטין נמוך
    יערית
    29/10/2009

הי, אני בחורה בת 30 אחרי שתקופה ארוכה חשתי בעייפות לא אופיינית הגעתי לשלב שבזמן עמידה כשאני משוחחת עם חברה יש לי מין סחרחורת של כמה שניות ועובד, עשיתי בדיקות דם והתוצאות כולן היות תקינות, כולל בי 12 , טרנספרין וכו...המוגלובין 13.5
    הבעיה היא בפריטין שעמד על 6.5 ! ומה שלא ברור הוא שהברזל עומד על 147.6
    הרי הפריטין זה המחסנים שאמורים להתמלא קודם ז"א שאם כבר אמור להיות מצב הפוך שהפריטין גבוהה והברזל נמוך...לא ?
    אני מדריכת אירובי ועיצוב כך שאני פעילה מבחינת ספורט אבל לא יותר מדי, זאת לא העבודה העיקרית שלי
    חוץ מזה בהמלצת פזיולוג התחלתי לקחת ברזל בסירופ עם כדור של ויטמין סי פעמיים ביום כפית כל פעם, ולאחר חודש וחצי רצופים שאני גם מקפידה לאכול עוף , כבד וכו.... הפריטין עלה ל 7.8 וזאת השאלה השנייה שלי, אחרי חודש וחצי לא אמור להיות שינוי גדול יותר?

שאלה שלישית ואחרונה :-)
    mchc ככידוע לי זהו ריכוז ההמוגלובין בדם, יש לי 32.4 האם זה נמוך? האם זה תקין?
    אני מתעסקת בנושא הזה כבר שנה וחצי...אשמח לעזרה תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל גבוה ופריטין נמוך

הוספת תגובה

• ליערית

ד''ר אופיר אביזהר
    01/11/2009

הגוף מנסה לשמור על הדברים החיוניים. ראשית ההמוגלובין, ובסוף הפריטין, וסביר שהוא ירד ראשון.
    אם יש לך מחזור סדיר את גם מאבדת ברזל באופן סדיר, ואם יש עליה בפריטין זה כיוון חיובי.
    קשה לי להאמין שזו הסיבה לתלונתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו