בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    אני
    05/11/2009

שלום ד"ר,

שמחתי לגלות על קיומו של פורום חשוב זה.
    יש לי מספר תהיות -

האם יש בדיקות דם לגילוי סרטן? משהו כללי? למשל תמונה מסויימת של ספירת דם יכולה להעיד על קיומו של סרטן בגוף? יש לי מספר סוגי סרטן במשפחה והתקשרתי לאגודה למלחמה בסרטן כדי שימליצו לי על בדיקות לגילוי מוקדם והם לא ממש עזרו...

דבר נוסף שלא ברור לי בכלל, הפריטין שלי תמיד נמוך וההמוגלובין שלי תמיד מצויין. אמרו לי שזה לא הגיוני. מה נכון?

האם יש איזו טבלה הממליצה על בדיקות תקופתיות לפי גיל, נשים/גברים?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• ל-ADI

ד''ר אופיר אביזהר
    05/11/2009

1. אין בדיקה אוניברסלית לגילוי סרטן. יש סוגים מסוימים לגביהן יש בדיקות דם או אחרות שיכולות להביא לגילוי מוקדם. מעל גיל 40 כדאי לעבור בדיקות צואה לדם סמוי, ובגיל 50 לעבור קולונוסקופיה. נשים מעל גיל 40 כדאי שתהיינה במעקב שד וממוגרפיה. מעקב עור. אם יש במשפחה סרטן ספציפי בגיל צעיר יתכן שכדאי לבדוק קודם. בהתאם לסוג הסרטן שהיה במשפחה צריך להנתן הייעוץ.

2. פריטין מצביע למעשה על "מאגרי הברזל" והוא הראשון שיורד בחוסר ברזל. ההמוגלובין נפגע אחרון.

3. באופן עקרוני - עד גיל 35 בדיקה תקופתית מידי 5 שנים, גיל 36-50 מידי שנתיים, ומעל גיל 50 מידי שנה. אם יש בעיות ספציפיות כמו השמנה או הסטוריה משפחתית ספציפית הבדיקות צריכות להיות מוקדמות יותר ותכופות יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו