מה אומרות הבדיקות ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אומרות הבדיקות ?
    שלמה
    24/11/2009

אני בן 27 בריא ב"ה.
    200.0- 110.0 mg/dl 215.3 CHOLESTEROL

150- 0 mg/dl 78 TRIGLYCERIDES

120- 40 mg/dl 38 CHOLESTEROL- HDL

130.0- 40.0 mg/dl 161.9 CHOLESTEROL-LDL calc

- mg/dl 178 NON-HDL_CHOLESTEROL

0.50- 0.00 mg/dl 0.60 C-REACTIVE PROTEIN

180- 90 mg/dl 173 COMPLEMENT C3

40- 10 mg/dl 34 COMPLEMENT C4

28- 2 mm/h 35 ESR

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אומרות הבדיקות ?

הוספת תגובה

• לשלמה

ד''ר אופיר אביזהר
    24/11/2009

רמת הכולסטרול הרע בדם גבוהה, ורמת הכולסטרול הטוב נמוכה.
    תזונה נכונה ופעילות גופנית מספקת הם היסוד לטיפול.
    ההחלטה על טיפול תרופתי מבוססת על מעקב שומני הדם וגורמי סיכון אחרים כמו הסטוריה משפחתית של מחלות לב כלילית, עישון, לחץ דם גבוה וסוכרת.
    מבחינת ערכי הדלקת והמשלים - המשמעות צריכה לנבוע מהסיבה שהביאה לבדיקה. שקיעת הדם וה-CRP מעט מוגברים - זה לא אומר משהו ספציפי. בדיקת רמות המשלים אלה לא בדיקות שגרה, ויש לפרשן בקונטקסט בו נלקחו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

שלמה
    24/11/2009

הבדיקה נעשת בלי סיבה מיוחדת.אני לא מעשן אני שוקל 90 קילו על גובה 1.74 ועכשיו התחלתי לעשות דיאטה, אבי עבר התקף לב וניתוח מעקפים בגיל צעיר אך זה היה בגלל לחץ ומתח גדול שהיו לו בעבודה,אין לי רופא שמכיר אותי כי אין לי שום בעיה רפואית ב"ה. האם הדיאטה שלי מספיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלמה

ד''ר אופיר אביזהר
    28/11/2009

אתה מספיק צעיר כדי שאפשר להמתין ולעקוב מה קורה עם שינוי תזונתי ופעילות גופנית.
    אם לאב הופיעה בעיית לב בגיל 40+ או ראשית החמישים הרי הייתי יותר אגרסיבי, ואם תוך חצי שנה - שנה אין שיפור ממשי (LDL מתחת מ"ג% למשל) הייתי מציע לך לשקול עם רופא/ת המשפחה גם טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו