ערכי MPV גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי MPV גבוהים
    קארין
    09/12/2009

שלום, אני בת 29, בדיקת דם כללית הראתה ערכי MPV גבוהים, 12.2. רציתי פשוט לדעת האם זה משהו שמצריך טיפול? מחיפוש באינטרנט קראתי דברים כמו שזה מגביר סיכונים לשבץ מוחי ועוד דברים מפחידים למיניהם...

צריך לטפל בזה? ממה נובעים ערכים אלו?

רק אציין שהבדיקה הזו האחרונה נעשתה עקב כאב גב תחתון/מותן מאוד חזק, וכאב ראש שהיה במשך שבועיים רצוף. עשיתי את הבדיקות דם אך לאחר מס ימים התופעות השתפרו בהדרגתיות וכרגע כמעט חלפו לחלוטין.
    הדברים ה "חריגים" הנוספים שנמצאו בבדיקה זה:

WBC 13.56
    MPV 12.2
    NEUTROPHILS 8.72

אני יודעת שה WBC ונוטרופילים יכולים להעיד על זיהום, אבל כמו שאמרתי מרגישה הרבה יותר טוב, הכאבים במותן כמעט עברו לחלוטין והכאבי ראש גם כן. עשיתי את הבדיקות הללו לפני שבוע בערך והרופאה יעצה ללכת לביהח כי היו לי כאבים חזקים במותן, אבל העדפתי שלא ואכן הכל כמעט עבר לחלוטין. שבוע הבא אשעה שוב את הבדיקות אבל אני תוהה לגבי ה MPV כמו שאמרתי, האם זה משהו מדאיג? מהסתכלות בבדיקות דם מהעבר ראיתי שתמיד ה MPV שלי היה בגבול הגבוה (היה 11.8 תמיד) וכעת חצה את ה 12.. אשמח לדעת מה משמעות הנתון הזה

תודה (וסליחה על האורך :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכי MPV גבוהים

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

קארין
    09/12/2009

גם לגבי ה WBC ונוטרופולים היה לי כבר בבדיקת עבר ערכים גבוהים (לפני שנה בערך) ובבדיקה חוזרת לאחר שבוע היו נורמלים ולא נמצא שום זיהום (עשיתי בדיקות דם נוספות שונות ומשונות והכל יצא תקין)

לכן לא מודאגת מתוצאות אלו, אלא בעיקר מערך ה MPV שתמיד היה גבוה וכמו שנראה עלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קארין שלום!

פרופ' פליכס מור
    09/12/2009

MPV הינו ערך של MEAN PLATELET VOLUME כלומר הגודל הממוצע של הטסית שהוא תא האחראי על קרישת הדם. כאשר הטסיות צעירות הן יותר גדולות.
    לערך הזה מבחינתך אין משמעות ואין כל צורך בטיפול או בבירור.
    תמשיכי להיות בריאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! :)

קארין
    10/12/2009

מודה לך על התשובה המהירה והנעימה, שיהיה כל טוב והמשך שבוע מקסים :)

קארין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו