מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי MPV גבוהיםקארין09/12/2009
שלום, אני בת 29, בדיקת דם כללית הראתה ערכי MPV גבוהים, 12.2. רציתי פשוט לדעת האם זה משהו שמצריך טיפול? מחיפוש באינטרנט קראתי דברים כמו שזה מגביר סיכונים לשבץ מוחי ועוד דברים מפחידים למיניהם...
צריך לטפל בזה? ממה נובעים ערכים אלו?
רק אציין שהבדיקה הזו האחרונה נעשתה עקב כאב גב תחתון/מותן מאוד חזק, וכאב ראש שהיה במשך שבועיים רצוף. עשיתי את הבדיקות דם אך לאחר מס ימים התופעות השתפרו בהדרגתיות וכרגע כמעט חלפו לחלוטין.
הדברים ה "חריגים" הנוספים שנמצאו בבדיקה זה:
WBC 13.56
MPV 12.2
NEUTROPHILS 8.72
אני יודעת שה WBC ונוטרופילים יכולים להעיד על זיהום, אבל כמו שאמרתי מרגישה הרבה יותר טוב, הכאבים במותן כמעט עברו לחלוטין והכאבי ראש גם כן. עשיתי את הבדיקות הללו לפני שבוע בערך והרופאה יעצה ללכת לביהח כי היו לי כאבים חזקים במותן, אבל העדפתי שלא ואכן הכל כמעט עבר לחלוטין. שבוע הבא אשעה שוב את הבדיקות אבל אני תוהה לגבי ה MPV כמו שאמרתי, האם זה משהו מדאיג? מהסתכלות בבדיקות דם מהעבר ראיתי שתמיד ה MPV שלי היה בגבול הגבוה (היה 11.8 תמיד) וכעת חצה את ה 12.. אשמח לדעת מה משמעות הנתון הזה
תודה (וסליחה על האורך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
קארין09/12/2009גם לגבי ה WBC ונוטרופולים היה לי כבר בבדיקת עבר ערכים גבוהים (לפני שנה בערך) ובבדיקה חוזרת לאחר שבוע היו נורמלים ולא נמצא שום זיהום (עשיתי בדיקות דם נוספות שונות ומשונות והכל יצא תקין)
לכן לא מודאגת מתוצאות אלו, אלא בעיקר מערך ה MPV שתמיד היה גבוה וכמו שנראה עלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקארין שלום!
פרופ' פליכס מור09/12/2009MPV הינו ערך של MEAN PLATELET VOLUME כלומר הגודל הממוצע של הטסית שהוא תא האחראי על קרישת הדם. כאשר הטסיות צעירות הן יותר גדולות.
לערך הזה מבחינתך אין משמעות ואין כל צורך בטיפול או בבירור.
תמשיכי להיות בריאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! :)
קארין10/12/2009מודה לך על התשובה המהירה והנעימה, שיהיה כל טוב והמשך שבוע מקסים :)
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)