מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת דם mpxiדניאל29/09/2007
דר' נכבד,שלום רב
אני בן 48 ,נחבלתי בראשי לפני 3 שנים,דימום מוחי (המטומה סוברוראלית) כולל פגיעה בקו האמצע.
חיי ניצלו הודות לניתוח מוח ניקוז, טופלתי משך כשנה בסטרואידים (דקסמטזון) ודפלפט לטיפול בהתקפים אפילפטיים בעקבות הפציעה. עם תחילת הטיפול בסטרואידים החלו בעיות בקיבה (בקע
סרעפתי,ריפלוקס) ואני מטופל בלוסק 40 מ'ג ליום.
בבדיקות דם תקופתיות רואים ירידה דרסטית בb 12 וויטמין d ,עליה בכולסטרול 230. לאחרונה
הופיע מונח חדש שלא היה בבדיקות קודמות mpxi 13.5 במקום 10-10 .
ברצוני לציין שעברתי 6 צילומי סי.טי מוח בתקופה קצרה (5 חודשים) ואני מודאג מהקרינה הרבה.
שאלתי : מהו המונח mpxi ? ולמה הוא מתייחס? ואם יש קשר למחלותי?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר אופיר אביזהר30/09/2007שלום דניאל,
יש תרופות אנטי-אפילפטיות שיכולות להשפיע על המטבוליזם של B12, וכדאי לבדוק אם התרופות שאתה מקבל עושות זאת ולטפל בכך. יתכן שיש חוסר B12 ללא קשר לבעייתך הנלוית.
mpxi עולה במקצת בחוסר B12, ובהעדר בעיה נוספת אין לכך משמעות מעבר לכך.
אני בהחלט ממליץ לך להשאר במעקב הרופא המטפל בך.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתון בהמשך לתשובתך
דניאל30/09/2007דר' אופיר שלום ותודה על תשובתך,
ברצוני לציין שבשנה בראשונה קיבלתי בנוסף לסטרואידים ,דפלפט800 מ'ג משך שנה שהוחלף ללמיקטל 600מ'ג ליום כבר 4 שנים.
ידוע לי מהגסטרואנטרולוגים שלוסק 40 מ'ג ליום שאני נוטל אחראי על העלמת הb12. אני נוטל וטמין b12 כדורי מציצה 1000 אבל ללא שיפור.
שאלתי: האם אפשרי שגם הלמיקטל גורם להעלמת הb12 ?
תודה מראש ומועדים לשמחה.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
ד''ר אופיר אביזהר30/09/2007ושוב שלום,
לא ידוע לי ש- LAMICTAL גורם לירידה ב-B12 וגם ספר תרופות שבדקתי לא מציין זאת כתופעת לואי של התרופה. אינני נוירולוג, ועל כן אני מציע שתפנה את השאלה לנוירולוג שלו נסיון רב בטיפול בתרופה זו.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)