מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה שגרתית- מה חשוב לבדוק ?עוז16/12/2009
לאחרונה גברה המודעות שלי לבריאות, ואחרי תקופה של מספר חודשים שבמהלכם התחלתי להתעמל ושיפרתי לאין ערוך את הרגלי התזונה שלי התעורר בי אני רוצה לערוך בדיקות שגרתיות (המכונות גם "בדיקות סקר מנהלים). שמתי לב כי הבדיקות בתחום אינן אחידות במקומות השונים, ויש מקומות שמציעים במסגרת הבדיקה בדיקות "ייחודיות" כאלה ואחרות. על רקע זה אני מבקש לדעת מהן בדיקות הדם שמומלץ לבצע. הנני סובל מדי פעם מדיכאון וחרדות - האם אני צריך לבקש במיוחד בדיקת B12 או חומצה פולית או שאלה בדיקות סטנדרטיות?מה החשיבות של בדיקת HS-CRP ? ושל הומוציאסטאין הרם הבדיקות הנ"ל כלולות בסל הבדיקות המקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעוז
ד''ר אופיר אביזהר17/12/2009בבדיקה שגרתית חשובים קודם כל שיחה מקיפה עם רופא ובדיקה גופנית טובה. הבדיקה הגופנית תכלול גם בדיקת גובה ומשקל, הקף מותניים, דופק ולחץ דם.
מבחינת בדיקות דם - ספירת דם, וכימיה שתכיל סוכר, סידן, קראטינין, שומני הדם לסוגיהם, אנזימי כבד. לגברים מעל גיל 50 רצוי PSA שיכול לכוון לאוכלוסיה הצריכה ברור נוסף לגילוי סרטן הערמונית. מעל גיל 40 כדאי לבדוק דם סמוי בצואה. בדיקת שתן כללית - סוכר, חלבון ודם בשתן.
B12 וחומצה פולית הן לא בדיקות סקר שגרתיות. אם יש תלונות ספציפיות או ממצאים ספציפיים בבדיקות - עושים זאת. גם hsCRP אינה בדיקה שגרתית. יש בה אולי תועלת באנשים עם רמת סיכון בינונית למחלות לב וכלי דם אם יש ספק אם להתחיל טיפול בשומני הדם או בלחץ הדם. גם הערך של רמת הומוציסטאין בסקר מוטל בספק. יכול לעזור במצבים גבוליים של חוסר B12.
אק"ג במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)