פענוח תוצאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות
    מיכל
    20/12/2009

בחודש וחצי האחרון הייתי חולה 4 פעמים. כל פעם קיבלתי אנטיביוטיקה (Rulid יש לי רגישות לפניצלין) ואחרי שהפסקתי תוך מס' ימים שוב חליתי. הפעם אני שוב חולה עם חום גבוה של 40. ביקשתי מהרופאה הפעם לעשות בדיקות יסודיות.
    בבדיקת שתן נמצא נוכחות חלבון, דם ולויקוציטים.
    בבדיקת דם היה כדוריות דם לבנות מעל הנורמה (13)- , כך שזה מראה על מצב דלקתי ואחוז הלימפוציטים היה נמוך 8%.
    גם הזרחן היה נמוך מהנורמה 1.9.
    הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה אחרת- TAVANIC.
    ואמרה שאין צורך לעשות בירור נוסף.
    השאלה שלי- אם לא צריך להיות מודאגים מהחלבון בשתן ומהרמה הנמוכה של הזרחן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר אופיר אביזהר
    21/12/2009

לא ניתן לטפל מרחוק, אך יש לי כמה עצות עבורך.
    1. אם מקבלים טיפול אנטיביוטי, יש להשלים טיפול מלא כפי שניתן, ואין להפסק קודם לכן אם מרגישים טוב.
    2. חום גבוה נמשך או חוזר מעל שלושה שבועות מחייב לדעתי ברור מלא, וכדאי שתפני שוב לרופא שלך. מדוע ניתנה האנטיביוטיקה? האם היו ממצאים מיוחדים בבדיקה פיזיקלית? האם היתה עדות לדלקת בגרון? לדלקת בריאות? לדלקת בדרכי השתן? האם נלקחה תרבית דם? האם נלקחה תרבית שתן? (זה יכול לענות על ממצאים לכאורה בשתן) האם בוצע צילום חזה?
    לגבי הזרחן - הייתי חוזר על הבדיקה לאחר שתחלימי. בדקי את הסידו בדם - האם תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

מיכל
    21/12/2009

תודה על העצות שלך.
    היום הגיעו תוצאות משטח גרון והן חיוביות ל strep.A
    לכן הוחלפה האנטיביוטיקה לאזניל.
    האם נוכחות החיידק הזה בגרון יכולה להצביע על הממצאים שהזכרתי בבדיקות הדם?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו