בדיקות דם, ערכים גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם, ערכים גבוהים
    קארין
    29/12/2009

שלום, בת 29, ללא מחלות כרוניות, עשיתי היום בדיקות דם חוזרות (כלליות ושגרתיות) לאחר שלפני שבועיים היו ערכים מעט גבוהים ורצית לדעת מה יכולים להעיד התוצאות החדשות והאם מומלץ לעשות בדיקות נוספטת:

עליון הערותMY_SUBTITLE
    WBC K/uL 11.45 4 (.........)* 11 BD1
    RBC M/uL 5.26 4.2 (.......*.) 5.4 BD1
    HGB g/dL 15.8 12.3 (........*) 16 BD1
    HCT % 47.1 35 (.........)* 47 BD1
    MCV fL 89.5 78 (....*....) 100 BD1
    MCH pg 30.0 27 (...*.....) 34 BD1
    MCHC g/dL 33.5 32 (..*......) 37 BD1
    PLT K/uL 226 140 (..*......) 430 BD1
    RDW-SD fL 40.8 BD1
    RDW-CV % 12.7 11.5 (..*......) 15 BD1
    PDW fL 16.3 9 (.......*.) 17 BD1
    MPV fL 12.8 7.8 (.........)* 12 BD1
    P-LCR % 47.4 BD1
    Differential

Neutrophils % % 55.4 37 (....*....) 70 BD1
    Lymphocytes % % 34.6 20 (....*....) 45 BD1
    Monocytes % % 6.6 1 (.....*...) 10 BD1
    Eosinophils % % 3.1 0 (...*.....) 7 BD1
    Basophils % % 0.3 0 (*........) 2 BD1
    Neutrophils K/uL 6.36 1.5 (......*..) 7.7 BD1
    Lymphocytes K/uL 3.96 1 (.........)* 3.5 BD1
    Monocytes K/uL 0.75 0.1 (......*..) 1 BD1
    Eosinophils K/uL 0.35 0 (....*....) 0.7 BD1
    Basophils K/uL 0.03 0 (*........) 0.2 BD1
    BiochemistryBH1

Sodium mmol/L 142.2 133 (......*..) 145 BD1
    Potassium mmol/L 4.7 3.7 (....*....) 5.5 BD1
    Urea mg/dL 24.0 0 (...*.....) 50 BD1
    Creatinine mg/dL 0.8 0.4 (....*....) 1.1 BD1
    AST(GOT) U/L 20 13 (..*......) 35 BD1
    ALT(GPT) U/L 33 4 (.........)* 31 BD1
    Alkaline Phosph. U/L 63 35 (...*.....) 104 BD1
    Bilirubin, Total mg/dL 1.18 0.1 (.........)* 1 BD1
    GGT U/L 16.7 6 (..*......) 42 BD1
    Cholesterol,Total mg/dL 150.8 107 (...*.....) 200 BD1
    Triglycerides mg/dL 85.6 3 (...*.....) 200 BD1
    HDL Cholesterol mg/dL 51 45 (..*......) 65 BD1
    LDL Cholesterol mg/dL 83
    Iron ug/dL 133.6 37 (.......*.) 145 BD1

-כמו שרואים כמה דברים שקרשורים לכבד מעט גבוהים (האם זו סיבה לדאגה?) וגם ה MPV שלפני שבועיים היה 12.1 עלה ל 12.8... ובעבר לא היה גבוה מעולם אז תוהה שוב לגבי זה.
    אציין רק שבילוריבין גבוה תמיד יש לי (אובחן בעבר כג'ילברט) ודווקא כעת הוא נמוך מבדכ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם, ערכים גבוהים

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר אופיר אביזהר
    30/12/2009

החריגות מזעריות ולא בהכרח מצביעות על בעיה.
    לא ציינת למה עשית שתי בדיקות בהפרש של שבועיים, ואם יש בעיה ספציפית שאיני יודע עליה רופא/ת המשפחה צריך להגיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אביזהר

קארין
    30/12/2009

את הבדיקה הראשונה לפני שבועיים עשיתי כי היו לי כאבי ראש שנמשכו שלשה שבועות, איחור במחזור, והתעוררתי בוקר אחד עם כאבים חזקים בגב תחתון ובבטן תחתונה צד שמאל. הרופאה שלחה אותי לבדיקות כלליות, הWBC ונוטרופילס וכו היו גבוהים והמליצה ללכת למיון לשלול דלקת למרות שלא יכלה לאבחן מה זה. החלטתי לא ללכת וזה הלך והשתפר עד שלאחר מס ימים עבר לגמרי (התופעות). אגב, ה MPV שכתבתי עליו יצא בבדיקה ההיא 12.2 ועכשיו תוך שבועיים עלה ל 12.8... מציינת את זה כי אתה קרדיולוג ומעניין אותי אם יש לזה משמעות כלשהי?
    בתוצאות בדיקות הדם החדשות, הנוטרופילס ירד לגמרי לנורמה, וה WBC כמעט ירד לגמרי כמו שאתה יכול לראות בתוצאות למעלה, אבל פתאום נוספו דברים חדשים מחוץ לסוגריים כמו ה HCT לימפוסיטיס ALT וה MPV שעלה עוד. את הבדיקות דם החוזרות אגב עשיתי ביוזמתי, היו לי אותם פה בבית מלפני כמה חודשים שרשמה לי קרדיולוגית, ורציתי לעשות כדי לראות אם חל שינוי בתוצאות כי מרגישה בסדר כבר. אין לי בעייה קרדיולוגית (לפחות לא ידועה, הולטר ואקו תקינים) הסיבה שהיתי אצל קרדיולוגית היא שיש לי לפעמים דופק גבוה וחזק (עד 130, מס פעמים בשבוע ויכוללהיות גם מס פעמים ביום) וכבר ארבע שנים יש לי כל חצי שנה בערך התקף דופק מאוד חזק (בערך 200) שנמשך עד רבע שעה ונפסק.
    אני יודעת שעל מנת לבדוק את התקף הדופק הזה צריך להקליט אותו ולשדר, בינתיים לא היה לא שוב ב8 חודשים האחרונים (מקווה שגם לא יהיה!) אז מה שיצא לי להקליט ולשדר היה רק את הדופק המואץ פחות שקורה מדי פעם, ובנטלי נאמר לי שזה מהיר אך תקין ללא שום הפרעת קצב או כל דבר אחר.

אני דיי מבולבלת ואובדת עצות.. הקרדיולוגית לא יודעת מה יש לי ואפילו טעתה באבחנה, היא חשבה שיש לי צניחת שסתום או מסתם (אם אני לא טועה בהגדרה) ושזה לא הפרעת קצב לדעתה, והאקו הראה שאין דבר כזה והכל תקין. האם תוצאות הבדיקות דם האלו יכולת להצביע על משהו קרדיולוגי? ואם לא אז האם למרות שהחריגות קטנות כדאי להמשיך בבירור אחר כלשהו?

סליחה על האורך ותודה על היעוץ :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

קארין
    30/12/2009

הלחץ דם תקין, בהולטר לב שעשיתי התוצאות היו:

מהירות מינימאלית 59
    מהירות מקסימאלית 148
    ממוצעת 83
    הפרעות קצב חדריות VPC נצפה VPC בודד
    הפרעות קצת על חדריות APC נצפה APC בודד
    הפרעות הולכה לא נצפו
    שינויים משמעותיים בקטע ST לסירוגין, הפוך גלי T בערוצים 1 ו 3
    הערות סיכום בשבעות הערב נצפה קטע של סנוס טר=כיקרדיה במהירות מקסימלית עד 148 פעימות לדקה.

האקו לב שלי היה תקין לחלוטין. כאבי הראש אגב שהיו בחודש האחרון היו נוראים, כל יום בדכ מהבוקר וכמעט ללא הפוגה. כאבים באים והולכים כל כמה דקות, בעיקר חלק אחורי של הראש. כמו שאמרתי הכאבים בבטן תחתונה עברו מהר, לאחר מס ימים, והכאבי ראש עברו רק בימים האחרונים.
    האם הית ממליץ על המשך בירור מלבד הרופאת משפחה שהולכת אליה מחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר אופיר אביזהר
    30/12/2009

שוב שלום,
    יש מבחר נושאים שאני לא בטוח אם יש קשר בינהם.
    לנושא הכדוריות הלבנות שהיו יותר גבוהות ויורדות - שוב השינויים לדעתי זניחים. יתכן שהיה איזשהו זיהום וירלי שחלף. לא הייתי מתעכב יותר מידי זמן על זה.
    MPV - זה נפח ממוצע של תסיות הדם, התרומבוציטים. אם אין בעייה ספציפית של התרומבוציטים - בדרך כלל לא מתיחסים למדד הזה.
    כאב ראש - שכיח ובדרך כלל לא משמעותי . זה מחייב ברור נוסף אם יש חום, אם הכאב מעיר משינה, אם הוא מלווה הקאות או בחילות, ואם הוא נמשך ומפריע לתפקוד. לפי אופי הכאב ומיקומו מפנים להמשך ברור.
    לגבי דפיקות הלב - אם התופעה לא שכיחה, ולא גורמת להתעלפות או לכמעט התעלפות, והאק"ג במנוחה תקין - לא בטוח שכדאי להמשיך ברור מעבר לתפקוד בלוטת התריס, אקו לב והולטר שאני מבין שעשית והיו תקינים. ההולטר לא נותן תשובה כאשר התופעה נדירה כי הוא ל-24 שעות , 48 לכל היותר. אם יש תופעות חמורות כמו התעלפות יש מיכשור מתוחכם יותר אך פולשני יותר. יש קרדיולוגים המומחים בהפרעות קצב שנקראים אלקטרו-פיזיולוגים שיכולים לייעץ יותר ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אביזהר

קארין
    30/12/2009

דבר ראשון תודה רבה על התשובה ועל דעתך, אני מאוד מעריכה את זה.
    אין לי תופעות של שציינת עם כאבי הראש, והם חלפו לפני מס ימים (היום במקרה חזר שוב אבל ברמה נמוכה יותר) ונראה שזה במגמת השתפרות. אם זה ימשיך אלך לניורולוג.

בקשר לדפיקות הלב, העליות דופק שקורות ביומיום לא מלוות בשום תחושה נוספת מלבד חוסר נוחות מעצם הדופק המואץ עצמו.. וה "התקפים" שקורים פעם בחצי שנה בערך, החזקים, גם כן לא מלווים בשום תופעה מלבד דופק מאוד חזק וגבוה (והרגשה שהלב ממש יוצא מהחזה והולם בכל הגוף), ואם זה קצת ארוך (אם מגיע לרבע שעה) אז חשה חולשה קצת. רק בפעם הראשונה שזה קרה לי, שהיתה מזמן, לפני 4 שנים, היא היתה מלווה בתחושת עילפון (ממש ראיתי שחור בעיניים) אבל מאז זה לא חזר..
    אז מניחה שפשוט במקרה ויהיה את הדופק הקיצוני אז להקליט אותו במכשיר על מנת 'לתפוס' את זה?
    שוב תודה, והמשך שבוע מקסים :).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר אופיר אביזהר
    02/01/2010

יש מכשירים שניתן להקליט ולשדר את הדופק. זה בתנאי שהדופק המהיר נמשך מספיק זמן להרכיב את המכשיר ולהפעילו. במקרים נדירים אך חמורים יש מכשירים שמוחדרים תת עורית ופועלים באופן קבוע, ומקליטים אוטומטית כשהם חשים בהפרעה. זה מצריך פעולה כרורגית, ולא נוהגים לעשות זאת אם הבעיה לא חמורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו