ערכים גבוהים בבדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכים גבוהים בבדיקות דם
    נון
    30/12/2009

שלום, עשיתי השבוע בדיקות דם וקיבלתי היום את התוצאות, לרוב אני מצליחה להבין את בדיקות הדם כיוון שכבר שנים אני במעקב אחר חומצה פולית, ברזל ובי 12.- אלו יצאו תקינים!!! אך קיבלתי תוצאות גבוהות בערכים של HB- 17.5, MCH-37.5 ו- MCHC- 43.7.
    אני בחורה בת 31 בריאה בדרך כלל ואפילו פעילה ספורטיבית יחסית... ערכים אלו נראים לי מדאיגים. האם יש סיבה לדאגה? מה בכלל בדיקות אלו אומרות? מה הוא ההפך מאנמיה אותה אני קצת מכירה???
    תודה מראש
    ואשמח לתשובה מהירה יחסית... מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכים גבוהים בבדיקות דם

הוספת תגובה

• לנון

ד''ר אופיר אביזהר
    02/01/2010

ההמוגלובין אכן גבוה למדי, בעיקר לאשה צעירה.
    אם התשובה חריגה מאוד, שונה מאוד מבדיקה קודמת בשנה - שנתיים האחרונות הייתי חוזר על הבדיקה לפני הסקת מסקנות ולפני התחלת בירור.
    אם תשובה זו עקבית יש לערוך ברור.
    המוגלובין הוא החלבון נושא החמצן בדם. בעישון החלבון עמוס בגז אחר שמקורו בעשן הסיגדיות ועל כן הגוף מפצה בייצור עוד המוגלובין כדי לספק מספיק חמצן לרקמות הגוף. זה עלול להחמיר אם יש בעיות ספציפיות בריאות, מעישון או בלי קשר לעישון. לעיתים יש ייצור יתר של המוגלובין שלא קשור לעישון ולמערכת הנשימה.
    אני לא חושב שיש מקום להרחבה נוספת כאן.
    פני גם לרופא/ת המשפחה. לא רשמת מדוע את במעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו