מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותסבטלנה07/01/2010
שלום !
רציתי לברר מספר דברים ,ביקשתי מהרופא הפנייה לבדיקות תקופתיות מקיפות , הוא נתן לי הפנייה לבדיקות דם : כימיה בדם ,המטולוגיה -ספירת דם -מכשיר . אלו נחשבות לבדיקות מקיפות ונרחבות ?
יש צורך בבדיקת שתן ? כל כמה זמן יש לבצע את הבדיקות הללו ?
כמו כן שמתי לב שבדיקת ברזל , חומצה פולית ןb-12 לא היו בין הבדיקות .הן לא נכללות בבדיקות השגרתיות התקופתיות וצריך לבקש הפנייה אליהם ? אם בדיקת ההמוגלובין יצאה 12.7 יש צורך לבצע בדיקת ברזל , אני מבינה שיש קשר בין המוגלובין וברזל .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבטלנה
ד''ר אופיר אביזהר07/01/2010בדיקות שגרה אכן כוללות ספירת דם, כימיה (כולל סוכר, סידן בדם, שומני הדם, חומצת שתן) ובדיקת שתן כללית. לנשים אני מציע גם לבדוק TSH לבדיקת תפקוד בלוטת התריס.
ברזל ו-B12 אינן בדיקות שגרה, ונהוג לעשותן אם יש סיבה כמו אנמיה (שלך אין) . יש צמחוניים שבודקים B12 אך אין המלצה רשמית כזו.
מעל גיל 50 יש לבדוק צואה לדם סמוי מידי שנה, ואם יש הסטוריה משפחתית של סרטן מעי דק לעבור קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)