בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות
    סבטלנה
    07/01/2010

שלום !
    רציתי לברר מספר דברים ,ביקשתי מהרופא הפנייה לבדיקות תקופתיות מקיפות , הוא נתן לי הפנייה לבדיקות דם : כימיה בדם ,המטולוגיה -ספירת דם -מכשיר . אלו נחשבות לבדיקות מקיפות ונרחבות ?
    יש צורך בבדיקת שתן ? כל כמה זמן יש לבצע את הבדיקות הללו ?
    כמו כן שמתי לב שבדיקת ברזל , חומצה פולית ןb-12 לא היו בין הבדיקות .הן לא נכללות בבדיקות השגרתיות התקופתיות וצריך לבקש הפנייה אליהם ? אם בדיקת ההמוגלובין יצאה 12.7 יש צורך לבצע בדיקת ברזל , אני מבינה שיש קשר בין המוגלובין וברזל .
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• לסבטלנה

ד''ר אופיר אביזהר
    07/01/2010

בדיקות שגרה אכן כוללות ספירת דם, כימיה (כולל סוכר, סידן בדם, שומני הדם, חומצת שתן) ובדיקת שתן כללית. לנשים אני מציע גם לבדוק TSH לבדיקת תפקוד בלוטת התריס.
    ברזל ו-B12 אינן בדיקות שגרה, ונהוג לעשותן אם יש סיבה כמו אנמיה (שלך אין) . יש צמחוניים שבודקים B12 אך אין המלצה רשמית כזו.
    מעל גיל 50 יש לבדוק צואה לדם סמוי מידי שנה, ואם יש הסטוריה משפחתית של סרטן מעי דק לעבור קולונוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו