Triglycerides = 1083

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Triglycerides = 1083
    שמוליק
    15/02/2010

עשיתי בדיקות דם שגרתיות - ALT, AST, ALKP (שהיו גבוהות בהיסטוריה הרפואעת שלי).
    היה רשום שצריך צום של 8 שעות לפני בדיקת Glocuse - וכך עשיתי (צום של כמעט 9 שעות)
    חלק גדול מהבדיקות לא התבצע עקב נוכחות ליפמיה בדגימה. וערך ה-Triglycerides יצא 1083 !!
    זה המקום לציין, שכ-10 שעות לפני הבדיקה אכלתי ארוחה רוויית שומן.
    1. האם הערכים הגבוהים נובעים מכך?
    2. האם הערכים לא גבוהים גם אם אכלתי 10 שעות לפני כן?
    3. האם אני צריך לבצע כל בדיקת דם בצום של 14 שעות, גם אם לא כתוב לי בהפניה, או כתוב 8 שעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Triglycerides = 1083

הוספת תגובה

• שכחתי לציין גיל = 34

שמוליק
    15/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין גיל = 34 ...

שמוליק
    15/02/2010

ולא סובל מעודף משקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

ד''ר אופיר אביזהר
    15/02/2010

רמת הטריגליצרידים באמת גבוהה מאוד, וקשה לי להאמין שמדובר רק בהבדל שבין 8 ל 12 שעות צום. ציינת שהיו הפרעות באנזימי הכבד. האמנם? יש להתיחס לכל הבדיקות ולא לכל דבר בנפרד.
    חשוב גם לדעת איך היו הבדיקות בעבר.
    רופא המשפחה חייב לראות את התוצאות שכן לרמה גבוהה כזו עלולה להיות השפעה על הלבלב.
    אם יש גם הפרעה באנזימי הכבד יתכן שיש לערוך ברור נוסף כמו US בטן עליונה או סרולוגיה לנגיפי כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן תוצאות בעבר כבקשתך

שמוליק
    15/02/2010

הפרעות באנזימי כבד אכן היו בעבר. הייתי במעקב, והתוצאות התאזנו, ואמרו לי להמשיך לעקוב, ובגלל זה ביקשתי את הבדיקות האחרונות.
    בבדיקות האחרונות לא קיבלתי תוצאות היות והן לא נבדקו בשל דגימה ליפמית/המולטית.
    תוצאות עבר, בסדר כרונולוגי (מהבדיקה הלפני אחרונה ב-2008 לבדיקה הראשונה ב-2003) לא כולל את האחרונה :
    Bilirubin Unconjugated = 1.3
    ALKP-Alkaline Phosphatase = 93,115,154,77,91,101
    ALT = 59,30,175,48,89,130
    AST = 31,19,58,29,43,77

???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן תוצאות בעבר כבקשתך

שמוליק
    15/02/2010

הפרעות באנזימי כבד אכן היו בעבר. הייתי במעקב, והתוצאות התאזנו, ואמרו לי להמשיך לעקוב, ובגלל זה ביקשתי את הבדיקות האחרונות.
    בבדיקות האחרונות לא קיבלתי תוצאות היות והן לא נבדקו בשל דגימה ליפמית/המולטית.
    תוצאות עבר, בסדר כרונולוגי (מהבדיקה הלפני אחרונה ב-2008 לבדיקה הראשונה ב-2003) לא כולל את האחרונה :
    Bilirubin Unconjugated = 1.3
    ALKP-Alkaline Phosphatase = 93,115,154,77,91,101
    ALT = 59,30,175,48,89,130
    AST = 31,19,58,29,43,77

???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

ד''ר אופיר אביזהר
    16/02/2010

הסטיות באנזימי הכבד כשהיו - היו קלות, ולא ספציפיות.
    הסיבות השכיחות להפרעות כאלה הן , כפי שכבר כתבתי בעבר, מחלה וירלית חולפת, תרופה, עודף משקל, סוכרת, אלכוהול.
    אם זה חלף - טוב שכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו