מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Triglycerides = 1083שמוליק15/02/2010
עשיתי בדיקות דם שגרתיות - ALT, AST, ALKP (שהיו גבוהות בהיסטוריה הרפואעת שלי).
היה רשום שצריך צום של 8 שעות לפני בדיקת Glocuse - וכך עשיתי (צום של כמעט 9 שעות)
חלק גדול מהבדיקות לא התבצע עקב נוכחות ליפמיה בדגימה. וערך ה-Triglycerides יצא 1083 !!
זה המקום לציין, שכ-10 שעות לפני הבדיקה אכלתי ארוחה רוויית שומן.
1. האם הערכים הגבוהים נובעים מכך?
2. האם הערכים לא גבוהים גם אם אכלתי 10 שעות לפני כן?
3. האם אני צריך לבצע כל בדיקת דם בצום של 14 שעות, גם אם לא כתוב לי בהפניה, או כתוב 8 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין גיל = 34
שמוליק15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין גיל = 34 ...
שמוליק15/02/2010ולא סובל מעודף משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
ד''ר אופיר אביזהר15/02/2010רמת הטריגליצרידים באמת גבוהה מאוד, וקשה לי להאמין שמדובר רק בהבדל שבין 8 ל 12 שעות צום. ציינת שהיו הפרעות באנזימי הכבד. האמנם? יש להתיחס לכל הבדיקות ולא לכל דבר בנפרד.
חשוב גם לדעת איך היו הבדיקות בעבר.
רופא המשפחה חייב לראות את התוצאות שכן לרמה גבוהה כזו עלולה להיות השפעה על הלבלב.
אם יש גם הפרעה באנזימי הכבד יתכן שיש לערוך ברור נוסף כמו US בטן עליונה או סרולוגיה לנגיפי כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן תוצאות בעבר כבקשתך
שמוליק15/02/2010הפרעות באנזימי כבד אכן היו בעבר. הייתי במעקב, והתוצאות התאזנו, ואמרו לי להמשיך לעקוב, ובגלל זה ביקשתי את הבדיקות האחרונות.
בבדיקות האחרונות לא קיבלתי תוצאות היות והן לא נבדקו בשל דגימה ליפמית/המולטית.
תוצאות עבר, בסדר כרונולוגי (מהבדיקה הלפני אחרונה ב-2008 לבדיקה הראשונה ב-2003) לא כולל את האחרונה :
Bilirubin Unconjugated = 1.3
ALKP-Alkaline Phosphatase = 93,115,154,77,91,101
ALT = 59,30,175,48,89,130
AST = 31,19,58,29,43,77
???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן תוצאות בעבר כבקשתך
שמוליק15/02/2010הפרעות באנזימי כבד אכן היו בעבר. הייתי במעקב, והתוצאות התאזנו, ואמרו לי להמשיך לעקוב, ובגלל זה ביקשתי את הבדיקות האחרונות.
בבדיקות האחרונות לא קיבלתי תוצאות היות והן לא נבדקו בשל דגימה ליפמית/המולטית.
תוצאות עבר, בסדר כרונולוגי (מהבדיקה הלפני אחרונה ב-2008 לבדיקה הראשונה ב-2003) לא כולל את האחרונה :
Bilirubin Unconjugated = 1.3
ALKP-Alkaline Phosphatase = 93,115,154,77,91,101
ALT = 59,30,175,48,89,130
AST = 31,19,58,29,43,77
???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
ד''ר אופיר אביזהר16/02/2010הסטיות באנזימי הכבד כשהיו - היו קלות, ולא ספציפיות.
הסיבות השכיחות להפרעות כאלה הן , כפי שכבר כתבתי בעבר, מחלה וירלית חולפת, תרופה, עודף משקל, סוכרת, אלכוהול.
אם זה חלף - טוב שכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)