פריטין נמוך, ברזל וטרנספרין גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריטין נמוך, ברזל וטרנספרין גבוהים
    תומר;
    19/02/2010

שלום רב

ב-3 בדיקות דם אחרונות שעשיתי קיבלתי רמה נמוכה מאוד של פריטין (12, 6 ו-9), בעוד שברובם הברזל היה גבוה והטרנספרין גם היה גבוה. בבדיקה האחרונה קיבלתי ברזל 198, כאשר מקסימום אופטימלי 180, טרנספרין 374.4 (המקסימום 360) ופריטין 9 (כאשר המינמום 33).
    לרופא המשפחה שלי אין לזה הסבר. אני נוטל פריזמה/פלוטין כבר מס' שנים. בדיקות הדם שלי למיטב זכרוני תמיד היו תקינות מהבחינה הזאת כולל תקופה ארוכה שבה נטלתי את הכדורים, ורק בבדיקות האחרונות קיבלתי ערכים כאלה.

האם זה יכול להיות קשור לכדורים או שיש סיבה אחרת?
    האם זה מסוכן ומה ניתן לעשות כדי להגיע לערכים נורמליים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לתומר

פרופ' פליכס מור
    20/02/2010

התוצאות שלך באמת נדירות.
    פריטין נמוך מעיד על חוסר ברזל, אולם אצלך רמות ברזל גבוהות. באופן תיאורטי הפריטין יורד לפני ירידת רמת הברזל בדם כך שיכול להיות שיש לך חוסר ברזל שלא הגיע לירידת הרמה בדם.
    רמת טרנספרין גבוהה גם היא מעידה על חוסר ברזל.
    בנוסף, פריטין נמוך יכול לנבוע מחוסר ויטמין C ומתת פעילות של בלוטת התריס (כדאי לבדוק רמת TSH).
    אם יתר הבדיקות תקינות אתה יכול לנסות טיפול בברזל למספר חודשים-אם יש חוסר הפריטין יסתדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו