פיענוח בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח בדיקות דם
    איילת
    08/03/2010

שלום רב,
    אני בת 31, משקל תקין. באופן כללי בריאה, אין מחלות, ולא לוקחת כדורים, למעט ברזל עדין - תוסף תזונה של סולגאר.
    בבדיקות דם אחרונות מפברואר 2010 קיבלתי תוצאות שאיני מבינה אותן:
    להלן עיקרי החריגות:
    טסיות - 135
    לויקוציטים - 3.3
    פריטין - 19
    נויטרופילים - 133
    לימפוציטים - 45

אני צמחונית כבר שנים - אבל התזונה שלי מצויינת - הרבה סיבים, ירקות, פירות, קטניות כל יום, דגנים מלאים, טופו, סויה, גם התייעצתי על כך עם דיאטנית ואמרה שהתזונה מצויינת - עשיתי יומן אכילה - אמרה שמצויין. יש לי הרבה מודעות לבריאות ואני פועלת לפי כך.

מאוגוסט הרגשתי חולשה בגוף, אני במקצועי מדריכה בסטודיו לחיטוב והרגשתי שפשוט איני יכולה להעביר שיעור, מרוב עייפות וחולשה, והרבה כאבי ראש.

כתוצאה מכך עשיתי בדיקות דם באוקטובר והבדיקה הראתה על B12 נמוך, בשל כך נתנו לי כמה זריקות של B12 ועכשיו ה-B12 תקין. וכרגע אני לוקחת ברזל עדין של סולגאר.

אציין שהמחזור תקין, דימום רגיל, מגיע בזמן חודש בחודשו, אורך בערך 4 ימים.

בערך מאוגוסט הכאבי ראש ממש חמורים, בערך פעם בשבוע מתחיל כאב ראש של שעות, שממש מפריע לי בתפקוד, אני ממש מנסה להימנע מאספירין ואקמול, אבל לעיתים זה בלתי נסבל ובסוף אני לוקחת.

איני מבינה מדוע כל בדיקות הכדוריות דם אינם תקינות - זה אומר על מערכת חיסון חלשה? אם כי אני לא נדבקת במחלות, וכפי שציינתי אני בן אדם בריא, רק מאוגוסט הכאבי ראש התחילו, ועכשיו אחרי זריקות ה-B12 כבר אין חולשה.
    כמו כן - מדוע הפריטין נמוך, זה אומר אנמיה נכון? הרי ה-B12 כבר תקין, אני לוקחת כבר חצי שנה ברזל עדין.

אין לי אלרגיות ידועות, ואין מיגרנות ידועות, וגם אין רגישות או אי סבילות למזון כלשהוא.

.
    אבקש את התייעצותכם.

תודה
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקות דם

הוספת תגובה

• איילת

פרופ' פליכס מור
    08/03/2010

יש לך ירידה קלה בטסיות ובלויקוציטים עם עליה באחוז הלימפוציטים.
    הסיבה הסבירה לספירה הזו היא זיהום ווירלי חולף, ואין קשר בינה לבין כאבי הראש.
    במידה והספירה הזו חוזרת כעבור מספר שבועות יש לבצע בדיקות נוספות כולל בדיקות ללופוס.
    פריטין נמוך- אומר מחסני ברזל נמוכים (ירידה בברזל ואנמיה מופיעים מאוחר יותר).
    כאבי הראש דורשים בירור- להוועץ בנוירולוג ולשקול הדמייה (CT).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו