בדיקות דם-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם-דחוף
    קארין
    15/10/2007

שלום דר. אני בת 27,עשיתי בדיקות דם כלליות לאחר שנים שלא עשיתי, עקב חולשה. אלו התוצאות(שחלקן הנוגעות לזיהום מחוץ לגבול) אכתוב פה את אלו החורגות,אם יש צורך בכל שאר התוצאות(שבתווך הנורמלי)תאמר לי בבקשה ואוסיף

WBC 14.08 k/ul

Neutrophils 73%

Neutrophils 10.28 k/ul

Bilirubin total 1.98 mg/dl

Bilirubin direct 0.54 mg/dl

Bilirubin indirect 1.44 mg/dl

Albumin 4.9 g/dl

LDL cholesterol 54mg

אלו התוצאות שחרגו מהתווך,ואני מודאגת. על מה זה יכול להצביע?או ממה זה יכול להגרם

תודה

קארין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם-דחוף

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר אופיר אביזהר
    15/10/2007

שלום קארין,

הבדיקות ששלחת לא נראות מאיימות.
    הכדוריות הלבנות מעט מוגברות. יתכן שזו הנורמה שלך. יתכן שזו שארית של זיהום חולף. כדאי להשוות לבדיקות קודמות, ואולי לחזור בעוד שבועיים שלושה על הבדיקה.
    רמת הבילירובין הבלתי ישיר מעט מוגברת. בדרך כלל זוהי תופעה מולדת בשם ג'ילברט - ללא כל משמעות קלינית או פרוגנוסטית.
    רמת הכולסטרול "הרע" נמוכה - הלואי על כולנו.

לסיכום - אני לא רואה בתשובות הבדיקות ששלחת מקום לדאגה, אך הרופא שמכיר אותך, חייב לתת את המילה האחרונה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דר

קארין
    15/10/2007

תודה רבה על תשובתך

לגביי משהו מולד או תופעה בסיגנון..בבדיקות עבר(למרות שהיו לפני ארבע שנים בערך) לא היו כלל ערכים גבוהים בנל. לכן מניחה שזה לא העניין.
    מה שכן, בשבועיים האחרונים אני סובלת מהצטננות,שבהתחלה כללה כאבי גרון ונזלת ומדי פעם מעט חום(7.5),ובשבוע האחרון(ובזמן הבדיקה) המצב השתפר ונותר רק כאב גרון קל ומעט ליחה(עדיין יש מעט חום לפעמים). האם יתכן שהערכים הללו אינם תקינים כפי שהם בעקבות זה? אדגיש שוב שבזמן הבדיקה וכיום מצב הצינון/דלקת גרון יחסית קל

שתי שאלות נוספות,האם לקיחת קלונקס בכמות קטנה של 0.25 מ"ג ביום עלולה לגרום לשינוי בערכים הנל?

במידה ושום דבר מהדברים האלו אינו הסיבה,מה בעצם עלולה להיות הסיבה לתוצאות כאלו?

תודה:) ומתנצלת על ריבוי השאלות,אשמח לחוות דעתך,וקבעתי תור לרופאה כפי שיעצת.

קארין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר אופיר אביזהר
    16/10/2007

שלום שוב,

הצטננות כפי שציינתי יכולה להעלות את הכדוריות הלבנות מעט.
    לגבי הבילירובין - אין לי מה להוסיף. איני חושב שקיימת בעיה.
    לגבי הקלונקס - לא נראה לי שיש השפעה על הבדיקות הללו.
    אני מאמין שגם הרופאה שלך תחשוב כך.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קארין
    17/10/2007

היתי אצל הרופאה היום
    ניתנה לי אנטיביוטיקה זטו לשלשה ימים והיא אמרה שיש לי דלקת בשקד שמאלי ובסינוס שמאלי ושבגלל זה התוצאות כך. גם קיבלתי טופס לבדיקות חוזרות,למרות שהיא ציינה שמבחינתה אין סיבה לחזור עלייהן אב מכיוון שביקשתי..

יש לי מעט כאב גרון,חולשה וחום לא גבוה במיוחד שבא לסירוגין בשבועיים האחרונים(7.5) מופיע לכמה שעות ועובר. היום לקחתי זטו,האם תוך יומיים נוספים בלבד זה אמור להעביר את הדלקתיות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין,

ד''ר אופיר אביזהר
    17/10/2007

שלום,

גם אני סבור שאין צורך לחזור על ספירת הדם, אך אם את חוזרת עליה - עשי זאת לפחות שבועיים מסיום הטיפול.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו