US כף רגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• US כף רגל
    בת 27
    25/03/2010

אני כותבת תשובת ה-US של כף רגל שמאל בגלל כאבים ונפיחות(רק כשהולכת עליה תקופה ארוכה) ... בבקשה אם אפשר הסבר במילים פשוטות על התוצאה והאם צריך לקבל טיפול לכך ?!!!!!!!!!!!!!

תודה וחג שמח,

תוצאות בדיקת US של קרסול – רגל שמאל

מפרק טיביוטלארי : ללא נוזל יתר .

גידים קדמיים : נפיחות של הגיד TA עם נפיחות של רקמה רכה תת עורית , נפיחות בגובה של המפרק דיביוטלארי . אין לראות קולקציה נוזלית . יתר הגידים הקדמיים תקינים .

גידים לטראליים : ב.מ.פ

גידים מדיאליים : נפיחות של הגיד TP פרוקסימאלי עם מעט נוזל מסביב . בכף הרגל מידיאלי נפיחות של הרקמה הרכה מתחת לפצע עם ריבוי כלי דם בדופלר צבעוני . אין עדות לקולקציה נוזלית . עוד מוקד של נפיחות – רקמה רכה כ- 4ס"מ מעל המלאולוס , גוש רקמתי בגודל כ- 2*0.5 ס"מ צמוד לעצם עם מרכיבים דלקתיים עם נוזל סמיך בתוכו .

רצועה : ב.מ.פ

רצועה דלטוייד : ב.מ.פ

גיד אכילב: תקין

פסיה פלנטריס : תקין

לסיכום : תהליך דלקתי של הגיד TA עם רקמה רכה דלקתי תת-עורי מעליו קולקציה נוזלית סמיכה באספקט המידיאלי פרוקסימאלי .

שינויים דלקתיים טנוסינוביטיס של הגיד TP פרוקסימאלי ותהליך דלקתי משמעותי באיזור הפצע באספקט המידיאלי ופלנטרי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    US כף רגל

הוספת תגובה

• לבת 26

פרופ' פליכס מור
    25/03/2010

תוצאת הסונר היא שיש לך דלקת בגידים בכף הרגל.
    עלייך לפנות עם התוצאה ואורטופד.
    הטיפול המקובל הינו בתרופות ממשפחת NSAIDS וכן מנוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 27
    25/03/2010

תודה על תשובתך,
    אסור לי לקחת תרופות ממשפחת NSAIDS בשום אופן ופנים מכיוון שהיו לי כיבים מדממים בקיבה לפני שנתיים ועברתי כריתה חלקית של הקיבה בגלל זה ...

יש לי תור לאורטופיד בעוד שבועיים , האם כדאי בנתיים ללכת לרופא המשפחה לקבלת טיפול תרופתי ?
    מהו הטיפול התרופתי חוץ מהלא סטרואידים ?!!!

אני לוקחת לכאבים ברגל - סירוב טרמדקס (1CC ) . האם זה טיפול גם לדלקת ?
    אני גם כן מקבלת דרך הפה ב- T.MOXYPEN 1GR *3 /DAY למשך חודש בגלל זיהום בדם , האם זה יכול לעזור לדלקת ברגל או צריך לקחת עוד סוג של אינטופיוטיקה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 26-2

פרופ' פליכס מור
    25/03/2010

הדלקת בגידים אינה חיידקית ולכן אין צורך באנטיביוטיקה.
    טרמדקס הינו נוגד כאבים אך לא משפיע על הדלקת.
    במיקרים קשים ניתן אולי לתת סטרואידים אך אם היו לך כיבים רצוי להמנע גם מהם.
    אין דחיפות לטיפול בדלקת, יש גם ריפוי עצמוני (מנוחה, קומפרסים, וכו..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו