CRP גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CRP גבוה
    o.z
    21/10/2007

שלום ד"ר,
    אני בת 30 , בריאה בדר"כ .
    בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה יצאו כמה ערכים לא תקינים, כולסטרול גבוה( 239) ו-CRP גבוה - 0.89 , ESR-18 .
    עניין הכולסטרול זכה להתייחסותה של הרופאה שלי אך משום מה היא בוחרת להתעלם מה-CRP.
    לפני כשנה , ביצעתי את אותה בדיקה וה-CRP שלי היה גבוה עוד יותר 1.31,ESR=24, וגם אז הרופאה לא התייחסה.
    הייתי אצל דיטאנית בנוגע לכולסטרול והיא ראתה את תוצאות הבדיקות ושאלה אותה אם הרופאה ראתה את ה-CRP שלי , כמו כן , מקריאה באינטרנט הבנתי כי הדבר מעיד על קיומה של דלקת או של תהליך ממאיר כך שאני ממש חוששת (ייתכן שמדובר בדלקת שקיימת בגופי כשנה ?) , אודה באם תנחה אותי באם ישנן בדיקות נוספות שעלי לבצע , האם יש סיבה לדאגה?
    תודה על תשובתך!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CRP גבוה

הוספת תגובה

• CRP

ד''ר אופיר אביזהר
    22/10/2007

שלום,
    CRP הוא חלבון, שהוא חלק מהתגובה של הגוף לתהליכי דלקת. זוהי בדיקה לא ספציפית, שלא מכוונת לבעיה מסוימת שניתן לטפל בה. כאשר יש מחלה דלקתית ידועה כמו דלקת פרקים למשל, CRP יכול להיות סמן לפעילות המחלה. ניתן להוריד רמת CRP בדם באמצעות תרופות, אך לא הוכח שזה משנה משהו.
    לא ידוע לי למה נלקחה אצלך הבדיקה, ואני נגד בדיקות שלא יודעים מה לעשות עם התוצאה.
    CRP גבוה יותר במעשנים, בבעלי משקל גבוה, ובתחומים אלה ניתן לפעול.
    אם CRP גבוה יש תמריץ גבוה יותר לטיפול במצבים כמו יתר כולסטרול ויתר לחץ דם. הסטטינים, התרופות הנפוצות להורדת הכולסטרול, מורידים רמת CRP, אך שוב - לא הוכח שהורדת CRP לכשעצמה משנה משהו, ועל כן אין הוראה לטפל.
    בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו