מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהום בדםבת 2718/04/2010
בוקר טוב ,
איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם בזמן עליית חום (וזה רק באישפוז)
לפני חודשיים ואפילו יותר ( באמצע קבלת מנת דם ) הרגשתי בצמרמורת וכאבים בכל הגוף ובמיוחד כאבי בטן וראש ואחרי כחצי שעה עלה החום ל- 40 מעלות ולכן הפסיקו את המנה , ועשו לי בדיקות דם כולל תרביות שיצאו חיוביות - ונתגלה שני חיידקים בדם , ...
בהתחלה קיבלתי אינטוביוטיקה דרך הווריד וא"כ כדורים למשך חודש ... לא השלמתי את כל הטיפול מכיוון שירד לי ההימוגלובין ונצטרכתי שוב לקבל מנות דם , ששוב עלה החום למעל 39 וכשעשו בדיקות דם ותרביות גם כן היו חיוביות ונתנו לי בחזרה אינטוביוטיקה דרך הווריד ...
המצב קרה שלושה פעמים רצופים אחרי קבלת דם ועליית חום באותו זמן - לכן אני ממש מפחדת מזה !
שאלתי איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם באישפוז ?!!!
האם יש טיפול לזה בכלל ?! האם נרפאים מזה ?!!!
מה , האם אינטוביוטיקה בכמות מוגזמת (יותר מחודשיים בכמות גדולה)) לא מזיקה לגוף ?
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 26
פרופ' פליכס מור18/04/20101. הסיפור שלך נישמע קשה ומסובך.
2. הסבירות שקיבלת חיידק במנת דם מספר פעמים ברציפות הוא בילתי סביר רפואית (זה ארוע נדיר והסיכוי שיחזור על עצמו נדיר עוד יותר).
3. תגובות של עליית חום וצמרמרת שכיחות בזמן קבלת דם ואינן מעידות בד"כ על זיהום.
4. אם תרביות הדם נילקחות בלי חיטוי טוב של העור ייתכן דיווח של תרבית חיובית מחיידקים שהיו על העור.
5. טיפול אנטיביוטי ממושך יש לו תופעות לוואי אך אין בד"כ נזק בלתי הפיך לגוף.
6. ניתן לקחת תרביות דם גם במסגרת קופ"ח (לפחות בחלק מהן).
7. אם את מרגישה טוב ללא חום או עלייה בספירה הלבנה, לא סביר שיש לך חיידק בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
בת 2718/04/2010בהתחלה תודה לך על התשובות המפורטות ,
- היה חיטוי של העור וגם של הבקבוקים .
- היו לוקחים בכל יום כמעט באישפוז ובמיוחד כשעולה החום זוג של הבקבוקים כלומר 4 בקבוקים .
- אני וגם הם לא יודעים ממה נגרם הזיהום , בהתחלה חשדו שמהפורט -א - קארט ולכן הוציאו אותו , אבל לצערי כשקיבלתי שוב ושוב מנות דם אז הזיהום מופיע ... חום, כאבים, צמרמורת, ... ובסוף יגידו זיהום בדם (צמח חיידק בדם) ....
- הזיהום לא ממנות הדם - לפחות כך אומרים בבנק הדם !!!
- בקשר ל- WBC בזמן החום ולקיחת את הבדיקות , אז הערך בשמיים ( ברוב המקרים- מעל 30 אלף ) ...
- החייידקים שנגלו - ESCHERICHIA COLI , ENTEROCOCCUS SPP. , STREPTOCOCC VIRIDANS
MICROORGANISM ; GRAM + COCCI IN CHAINS
MICROORGANISM 2 ; GRAM - BACILLI
- אני בנתיים בבית , מרגישה "בסדר" , אין חום אבל יש עייפות וכאבי שריריים ... לוקחת 4 פעמיים ביום צפורל 500מ"ג .
*-* עכשיו , לפי סוג החיידקים , מה נראה לך סיבת הזיהום ?
*-* והאם זיהום כזה מסוכן ובאמת צריך להיות במעקב ולקבל את האינטוביוטיקה המרובה ?!
*-* מתי צריך לחזור על הבדיקות והתרביות פעם נוספת כדי לדעת אם עדיין יש חיידק או לא ?!
שוב תודה לך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת 26-2
פרופ' פליכס מור18/04/20101. החיידקים כוללים חיידקי עור ומע' עיכול
2. אם בכל פעם זה חידק אחר -זה מוזר.
3. אם יש חיידקים בדם לאורך זמן חשוב לבדוק שלא התיישבו על קרום הלב (אנדוקרדיטיס דורש ביצוע אקו לב דרך הוושט)
4. חיידקים אלה בהחלט מסוכנים.
5. כדאי לבצע תרבית דם לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי.
6.את זקוקה לייעוץ מומחה למחלות זיהומיות.
המיקרה שלך בהחלט חורג ממטרות פורום זה-כך שזו תשובתי האחרונה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)