מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CK- Creatine Kinase שעולה בעקביותעומר29/04/2010
שלום רב,
אני בן 37 ולא עוסק בפעילות גופנית, אלא בהליכה מידי פעם (לא הלכתי מזה מס' שבועות).
בבדיקות לפני האחרונות בנובמבר, הערך CK היה 250, כאשר המקסימום צריך להיות 200.
בבדיקות השבוע, הערך עלה ל 315.
ה TSH תקין.
אני נוטל מזה 10 שנים כדור זילרג'י אחד לשבוע (חצי כדור כל 3 ימים), בגלל גרד כרוני לא מובחן (אך מעולם לא היתה לי חריגה בערך זה עד נובמבר בשנה שעברה).
רק בחודשיים האחרונים, אני נוטל כדורי ציפרלקס.
לא מעשן, לא שותה. כל יתר הערכים שלי הם בנורמה, כולל תפקודי כבד.
בנובמבר היו לי טריגליצדרדים גבוהים, אך הורדתי אותם ב 50% בעזרת דיאטה וכעת התוצאה מצויינת.
אני לא בטוח, אך יתכן יש לי פעם ושם מעין כאבי שרירים בזרוע, אך חשבתי שזה בגלל מנח יד לא נכון בשינה.
האם נדרש בירור נוסף?
האם יתכן שיש לי בעיית לב או מחלת שרירים כפי שקראתי שהחריגה יכוה להעיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומר
פרופ' פליכס מור29/04/2010מדובר בעלייה קלה של CPK ללא סימפטומים.
סיבות אפשריות רבות כולל: תופעת לוואי של תרופות (שכיח סטטינים שאינך נוטל), דלקת בשריר (שבד"כ מלווה בחולשה וכאבי שרירים), חבלה לשריר, מחלת חום, מאמץ גופני ניכר, לא סביר שהסיבה לבבית.
להמשך הבירור כדאי לבצע בדיקת EMG ולהוועץ בנוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)