מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה לזיהו חומר זר בגוףקארין29/04/2010
שלום, אני בת 29, שתל סיליקון שלי בשד בצד ימין כנראה קיים בו קרע (כי באולטרסאונד נצפה סיליקון בבית השחי) אני רוצה לדעת כיצד לבצע בדיקה מסויימת ואיני יודעת היכן או אם זה אפשרי.. בריאה הימנית יש לי המון התאספות בשנה האחרונה של מה שנראה כליחה, יש לי הרבה פעמים קשיי נשימה ולפי מה שמרגישה זה מתרכז בעיקר בריאה הימינית. ללא קשר לבדיקות נוספות בנושא היתי רוצה לדעת האם ניתן לקחת ליחה שיוצאת ולבדוק אותה מעבדתית כדי לוודא שחס וחלילה לא מדובר בסיליקון מהריאה? זה נדיר ביותר ולא סביר שסיליקון יגיע לריאה אבל היתי רוצה לדעת בבטחה עקב התופעות שיש לי שאינן ככל הנראה מחלת ריאה.
האם יש סיכוי שקופת חולים תעשה לי בדיקה כזו?ואם כן אז ממי עלי לבקש?
יום נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
פרופ' פליכס מור29/04/2010בבדיקת הספרות מצאתי תאור מיקרה אחד של נזילה משתל סיליקון שבו היתה הדגמה של סיליקון בליחה. שיטת ההדגמה הייתה במיקרוסקופ אלקטרוני (בדיקה שלא נמצאת בקופות החולים אלא במכוני מחקר). המיקרה סופר-נדיר. כדאי להוועץ ברופא ראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ פליכס
קארין29/04/2010תודה על דעתך ועיצתך. האם מבדיקתך בספרות זה אומר שהיה תאור אחד של מקרה של סיליקון בליחה, או בריאות בכלל? (אכן נאמר לי ע"י פלסטיקאי מומחה גם שסיליקון בריאה זה נדיר ביותר ולא סביר, אז מניחה שלכך התכוונת גם כן). מה גם שיש לי סיליקון גל.. (סביר להניח שהמקרה שראית מדבר על מושתלת בסיליקון נוזלי)
יש לי שאלה לגבי בדיקות ו"זיהוי" חומר הממצאים בכלל, לדוגמה באולטרסאונד שד נצפה סיליקון בבית השחי הימני, ז"א שיודעים בוודאות שזה סיליקון ע"י בדיקת האולטרסאונד בלבד. לעומת זאת בבדיקה של אולטרסאונד טירואיד נצפו לי מספר נודלים בקוטר בין 5 ל0.3 ממ. לא ביררתי לגבי זה אך איך יודעים שהנודליים האלו הם לא סיליקון לדוגמה? האם מבצעי האולטרסאונד יודעים להבחין?
ביום ראשון יש לי אולטרסאונד חוזר של הטירואיד (לאחר חצי שנה) האם עלי לשאול את מי שמבצע אם יתכן ומדובר בגושי סיליקון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקארין-2
פרופ' פליכס מור29/04/20101. יש כ-10 מקרים של פגיעה ראתית מסיליקון.
2. התאור הראשון הוא של סיליקון בליחה.
3. לא סביר שהממצא בטירואיד קשור לסיליקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
קארין29/04/2010אגב, החשש שלי לגברי סיליקון בריאה הוא לא רק בגל החוסר נוחות בריאה, קשיי נשימה והליחה, אלא האופן שבו הליחה יוצאת (וסליחה על התיאור) פשוט כשמשתעלת יוצאת ליחה שקופה לגמריי, עיגולים קטנים של ליחה. (לגמריי צורה של עיגול קטן) שזה קצת מוזר... בהשוואה למה שמכירה כליחה ממקרים של הצטננות למשל וכו... אני אפנה עם זה לרפא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקארין-3 ואחרון
פרופ' פליכס מור29/04/20101. כדאי להיוועץ ברופא ראות
2. תאור המיקרה שמצאתי היה ב 2001 בעיתון J Royal Society of Medicine
כרך 94 עמודים 133-4 מחבר ראשון James SE/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)