תוצאות בדיקות דם לתפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם לתפקודי כבד
    מזל אטיאס
    02/05/2010

בס"ד. שלום, רציתי לשאול לגבי תוצאות בדיקות דם: הייתי בהיריון ובחודש ראשון הפלתי. באותו יום שהחל הדימום, עשו לי בדיקת דם ובבדיקה גילו ש:gpt=127 ו:got=104. אמרו לי שהערכים האלו אינם תקינים. אשמח לדעת מהו טווח הערכים התקינים בשניהם, וכן האם ההפלה היא זו שכנראה גרמה לעלייה ברמת הערכים האלו.
    שבוע לאחר מכן שוב עשיתי בדיקת דם לתפקודי כבד, והערך היה 39 בעוד שהערך הנורמלי הוא 35. רציתי לדעת מהו הערך הזה? והאם ישנה מגמת ירידה? אני לא מבינה כלום ושום רופא לא יודע להסביר לי מה זה. אשמח אם יסבירו לי באופן מפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למזל

ד''ר אופיר אביזהר
    02/05/2010

הנורמות של שתי הבדיקות שונות ממעבדה למעבדה והן רשומות על תשובת המעבדה. מדובר בדרך כלל על ערכים סביב 40-60 יחידות לליטר.
    הבדיקה הראשונה הייתה מוגברת מעט, והבדיקה השניה בהחלט תקינה.
    איני יודע אם הפלה יכולה להיות סיבה לעליה באנזימי הכבד, אך תרופות לא מעטות יכולות לגרום זאת, ויתכן שקבלת תרופה שעשתה זאת.
    העיקר שחזר לנורמה, ואת בריאה.
    אני מצטער על ההפלה, ומאחל לך כל טוב בעתיד.
    כדאי לערוך בדיקות לקרישיות יתר - המטולוג יכול להגיד אילו בדיקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו