מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם לתפקודי כבדמזל אטיאס02/05/2010
בס"ד. שלום, רציתי לשאול לגבי תוצאות בדיקות דם: הייתי בהיריון ובחודש ראשון הפלתי. באותו יום שהחל הדימום, עשו לי בדיקת דם ובבדיקה גילו ש:gpt=127 ו:got=104. אמרו לי שהערכים האלו אינם תקינים. אשמח לדעת מהו טווח הערכים התקינים בשניהם, וכן האם ההפלה היא זו שכנראה גרמה לעלייה ברמת הערכים האלו.
שבוע לאחר מכן שוב עשיתי בדיקת דם לתפקודי כבד, והערך היה 39 בעוד שהערך הנורמלי הוא 35. רציתי לדעת מהו הערך הזה? והאם ישנה מגמת ירידה? אני לא מבינה כלום ושום רופא לא יודע להסביר לי מה זה. אשמח אם יסבירו לי באופן מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למזל
ד''ר אופיר אביזהר02/05/2010הנורמות של שתי הבדיקות שונות ממעבדה למעבדה והן רשומות על תשובת המעבדה. מדובר בדרך כלל על ערכים סביב 40-60 יחידות לליטר.
הבדיקה הראשונה הייתה מוגברת מעט, והבדיקה השניה בהחלט תקינה.
איני יודע אם הפלה יכולה להיות סיבה לעליה באנזימי הכבד, אך תרופות לא מעטות יכולות לגרום זאת, ויתכן שקבלת תרופה שעשתה זאת.
העיקר שחזר לנורמה, ואת בריאה.
אני מצטער על ההפלה, ומאחל לך כל טוב בעתיד.
כדאי לערוך בדיקות לקרישיות יתר - המטולוג יכול להגיד אילו בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)