טרשת עורקים/סנדרום מטבולי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרשת עורקים/סנדרום מטבולי
    gal
    08/05/2010

שלום,

אני בת 41, BMI 28.5 ועם תורשה של טרשת עורקים מספר דורות אחורה (למשל לאימי היה התקף לב לפני גיל 50). כמובן שפרופיל השומנים בדם שלי הינו גרוע.
    לפני כ10 שנים התחלתי לקחת סימוביל 10מ"ג, אך הפסקתי לאחר 7 שנים מכיוון שערכי תפקודי הכבד הגיעו לגבהים מדאיגים ללא שום שיפור ברמות השומנים. הדבר היחידי שהשפיע על השומנים היה הפעילות הגפנית - אך גם אחרי ירידה של 10-12% ברמות השומנים אני עדיין מאד רחוקה המנורמה.
    יש לי טריגלצירידים בסביבות 250 , HDL 37 , LDL 200 - כאשר אני מספיקה להתאמן זה עולה.
    כמו כן כמובן שיש לי סוכר גבוה בסביבות 100 ו HbA1C בסביבות ה7.
    אני שומרת על דיאטה מופחתת פחמימות שרובן מקמח מלא - אך ללא השפעה על בדיקות הדם.

לאחר תקופה ללא סימוביל תפקודי הכבד חזרו לנורמה אך הרופאה טוענת שלא כדי לרשום לי סטטנים
    וכמובן לא מוכנה לשמוע על ליפיטור או הפניה לקרדיאולוג. להערכתה, מכיוון שמדד הדלקת שלי קרוב לנורמה, אין עדיין מה לדאוג. הבעיה היא שאני מאד דואגת והייתי מעונינת לדחות את התקף הלב הראשון.
    האם עלי לגשת באופן פרטי לקרדיאולוג לבדיקה מעמיקה יותר? או שמה עלי לסמוך על רופאת המשפחה?

בכבוד רב
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגל

פרופ' פליכס מור
    08/05/2010

כדאי לטפל בגורמי הסיכון שלך (החלפת סטטין? )
    כדאי להיוועץ ביועץ לטיפול בליפידים לשיפור פרופיל גורמי הסיכון שלך
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו