CK גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CK גבוה
    דני
    18/06/2010

שלום רב,
    בן 39. בבדיקה שגרתית שבוצעה לאחרונה נמצאו ערכי טריגליצרידים גבוהים מאד (624) ובהתאם גם כולסטרול גבוה. לאחר כחודש וחצי של שינוי בהרגלי תזונה וספורט ולקיחת כדור יומי - בזפיברט 400, בוצעה בדיקה חוזרת בה כל הערכים תקינים (בטווח המומלץ) אולם נתון גבוה אחר נמצא גבוה - CK=246. הבדיקה בוצעה אחרי לפחות 14 שעות צום ויומיים ללא פעילות גופנית קדמו לה.
    מה משמעות תוצאה זו והאם נתון זה עשוי להיות מושפע מהכדור?
    בתודה,
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CK גבוה

הוספת תגובה

• תינוק=המוגלובין נמוך מאוד+G6PD

יוסף
    18/06/2010

יש מי שיודע על סוג טיפול כלשהו ?
    עזרו לי בבקשה

תודה מראש
    יוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוסף

ד''ר אופיר אביזהר
    24/06/2010

שאלתך צורפה משום מה לנספח של שאלה אחרת. לא הייתה כוונה לדלג או להתעלם.
    חוסר G6PD הוא חוסר מולד, תורשתי בדרך כלל, ועל כן לא ניתן להעלימו. יש לוודא שלא יהיו ארועי תמס דם. לרוב האנשים שחסר להם G6PD אין חוסר המוגלובין בחיי יום יום.
    אני לא רופא ילדים ויש לשאול כזה.
    באופן כללי - אצל מבוגרים - לאנמיה מתמס דם יש איפיונים מסוימים ויש לחפש אותם להוכיח שזו הסיבה. גם אדם שיש לו חוסר G6PD יכול לעשות אנמיה מסיבות אחרות לא קשורות, ואני מניח שזה נכון גם בילדים ובתינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוסף - תשובה חוזרת

ד''ר אופיר אביזהר
    27/06/2010

עניתי לשאלתך ב- 24.6.2010
    לבקשתך אני שולח לך את התשובה פעם נוספת:

שאלתך צורפה משום מה לנספח של שאלה אחרת. לא הייתה כוונה לדלג או להתעלם.
    חוסר G6PD הוא חוסר מולד, תורשתי בדרך כלל, ועל כן לא ניתן להעלימו. יש לוודא שלא יהיו ארועי תמס דם. לרוב האנשים שחסר להם G6PD אין חוסר המוגלובין בחיי יום יום.
    אני לא רופא ילדים ויש לשאול כזה.
    באופן כללי - אצל מבוגרים - לאנמיה מתמס דם יש איפיונים מסוימים ויש לחפש אותם להוכיח שזו הסיבה. גם אדם שיש לו חוסר G6PD יכול לעשות אנמיה מסיבות אחרות לא קשורות, ואני מניח שזה נכון גם בילדים ובתינוקות.

עליך לפנות לרופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני

ד''ר אופיר אביזהר
    19/06/2010

ה-CPK מעט גבוה. יתכן בעקבות התרופה, אך זה לא ברמה המחייבת את הפסקתה.
    אם אתה עוסק בפעילות גופנית מאומצת מאוד גם אחרי יומיים זה עדיין יכול להיות שרידי תוצאת הפעילות.
    כדאי גם לודא שתפקוד בלוטת התריס תקין - TSH.
    מעקב רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו