מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Zinklina04/11/2007
שלום,
עשו לי בדיקות דם ומצאו שחסר לי zink. וברזל היה נמוך וכן ויטמין D נמוך. נתנו לי ויטמינים ועכשיו לאחר 4 חודשים זה התאזן. אני באנגליה, הם לא יכולים לומר מה הסיבה לכך, עשו בדיקות דם מקיפות ואין להם הסבר. בכל אופן אמרו לי להמשיך עם הויטמינים. רציתי לשמוע את דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינה
ד''ר אופיר אביזהר04/11/2007שלום,
בהמשך לייעוצי הקודם - הסיבות האפשריות לרמות נמוכות של אבץ הן רבות, ובעיקרן מירידה בספיגה או בעליה בהפרשה. תרופות שונות יכולות לגרום לכך, מחלות כרוניות בדרכי העיכול, מחלות כבד וכליה, מצבי דחק כמו אחרי תאונה, כוויות או ניתוח. אני מניח שרופא בדק אותך ושלל בעיה.
ושוב - מדוע נבדקה רמת האבץ?
בברכה ,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
lina05/11/2007שלום,
אין מלי מושג למה בדקו את רמת האבץ, עשו בדיקות מקיפות מפני שסבלתי מנשירת שיער. ואז בדקו ברזל וכנראה גם אבץ. הנשירה התחילה עם תופעות מוזרות של פצעים קטנים מסביב לפה, לי זה נראה שזה מהפרשה שיש לי בזמן שינה שיצאת מצדי פה ומה שחשבתי שזה מדביק את עור הפנים. שכן הפצעים הקטנים מופיעים מיד בצד הלחי ואז על הקרקפת וזה מגרד מאוד, ואז אחרי שלושה עד חמישה ימים מתחיל ספור נשירה. לציין שגם העור על השכמות ובצוואר מאוד רגיש לחום.
זה קורה כבר השנה השלישית ברציפות. ונתנו לי אנטיוטיקות שנה שעברה ביוני ואחרי שלושה חודשים בערך הנשירה נעצרה והשיער צמח שוב. ועכשיו שוב התופעה חוזרת אבל הרבה יותר חזק.
אחד מהרופאים שבדק אותי אמר שהוא חושש שהאנטיביוטיקות ומשחות הסטרואידים יגרמו לנזק.
הם לא עשו שום בדיקה מהעור רק בדיקות דם. ואני מרגישה כל הזמן חולשה, כל חולשה בעצמות ובאופן כללי, מתעייפת מהר. לציין שעברתי אירוע טראומטי לפני כמה שנים ואין לי מושג אם יש קשר. מאז אני מטופלת בכדורי קסנאקס.
ויש לי בעיה בבלוטת התריס, זה התחיל בשנה שעברה ומקבלת כדור של 50 מג ליום.
מקווה שתוכל לייעץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללינה
ד''ר אופיר אביזהר05/11/2007שוב שלום,
קשה לי להתיחס מרחוק לתלונות, שעיקרן אינן בתחום פעילותי. אם מישהו כבר בדק, ושלל בעיה ממשית (כך זה נראה) הייתי פשוט משלים את החוסר ומוודא שהרמה חזרה לנורמה.
כדאי גם לוודא שאת מאוזנת מבחינת בלוטת תריס.
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)