שאלה בנוגע לתוצאות בדיקת שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לתוצאות בדיקת שתן
    עמרי
    30/06/2010

שלום :-)

ביצעתי בדיקת שתן (כוללת תרבית.) והתוצאות הבאות מסקרנות אותי:

Leucocytes - ערך של cell/µl 500

Erythrocytes - ערך של 50 cell/µl

חלבון - ערך של 10 mg/dL

מיקרוסקופיה:

Leucocytes (U)/Field - ערך של 8 Leuco/F

Erythrocytes (U)/Field - ערך של 22 Ery/F

כיום ידוע שיש לי 2 אבנים בכליות.

לפני כשבועיים-שלושה היה יום אחד עם כאבים נוראים באיזור המותן / הכליות, שעברו לאחר מספר ימים.

האם יכולה להיות האפשרות שהתוצאות הנ"ל הן בעקבות אותו יום שכאב לי?

אני שואל, שכן קראתי כי התוצאות הנ"ל מסמנות דלקת / זיהום כלשהי, ושבדר"כ זה מופיע עם חום וכו', אך אין לי אף תסמין של דלקת מורגש / ברור לעין.

מובן שעלי לפנות לרופא, אך הוא מקבל רק ביום ראשון הבא, ורציתי להתעניין עד אז.

תודה - עמרי :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא יודע אם חשוב - אך אני בן 24.

עמרי
    30/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמרי

ד''ר אופיר אביזהר
    30/06/2010

בדיקת השתן בהחלט יכולה להתאים לאבנים בכליה או בדרכי השתן, ולתלונות עליהן אתה מספר. הרופא המטפל / אורולוג צריך להחליט כיצד להתקדם.
    רק על סמך ממצאי הבדיקה לא מקובל להתחיל טיפול אנטיביוטי אלא אם מופיע חום או שהתרבית חיובית (לא תקינה).
    כדאי לחשוב על סיבה להופעת האבנים בגיל כה צעיר. האם יש במשפחה? האם נבדקו ערכי חומצת שתן וסידן בדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה :-) ובכן,

עמרי
    30/06/2010

עברתי ריסוק אבנים ראשון כבר בגיל 7, ואכן נחשבתי מאז ומתמיד למקרה נדיר של אבנים בכליות.
    נעשו הרבה בדיקות בעבר לשם בדיקת גורם היווצרות האבנים, אך לא הצליחו למצוא משהו מסוים.
    בבדיקות הנוכחיות לא נבדקה חומצת שתן, אך נבדק ערך הסידן בדם - 9.4 mg/dl.

בכל מקרה, עוד לפני כ-5 שנים נמצאו 2 אבנים בכליות ונאמר לי שהן קטנות מדי ויצטרכו לצאת לבדן בשתן, אך בעקבות הכאבים שבאים והולכים בשנה האחרונה, נדמה שהן לא יצאו או אף גדלו.

על-פי תשובתך, האם ניתן להבין שזה לא מצב מסוכן ודחוף?
    כלומר, האם הערכים החריגים שהתקבלו יכולים להצביע על הרס תפקוד הכליות?

אני פשוט רוצה לדעת איך להתייחס לערכים שהתקבלו, ואם להמתין עד לתור אצל הרופא,
    או לגשת למיון.

תודה שוב. :-)
    עמרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמרי

ד''ר אופיר אביזהר
    30/06/2010

לעקבות דם בשתן יש אבחנה מבדלת גדולה ורחבה.
    בהקשר שאתה מתאר - אבנים ידועות, כאב חזק במותן - אותן אבנים ו/או אחרות הן הסיבה הסבירה.
    מה שצריך לגרום לך לפנות בדחיפות למיון זה הופעת חום, בחילות, הקאות וכדומה, או שוב כאב בלתי נסבל. אם הכל טוב - יום ראשון לרופא שלך זה טוב מספיק טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מודה לך :-) עמרי.

עמרי
    30/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו