מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לתוצאות בדיקת שתןעמרי30/06/2010
שלום :-)
ביצעתי בדיקת שתן (כוללת תרבית.) והתוצאות הבאות מסקרנות אותי:
Leucocytes - ערך של cell/µl 500
Erythrocytes - ערך של 50 cell/µl
חלבון - ערך של 10 mg/dL
מיקרוסקופיה:
Leucocytes (U)/Field - ערך של 8 Leuco/F
Erythrocytes (U)/Field - ערך של 22 Ery/F
כיום ידוע שיש לי 2 אבנים בכליות.
לפני כשבועיים-שלושה היה יום אחד עם כאבים נוראים באיזור המותן / הכליות, שעברו לאחר מספר ימים.
האם יכולה להיות האפשרות שהתוצאות הנ"ל הן בעקבות אותו יום שכאב לי?
אני שואל, שכן קראתי כי התוצאות הנ"ל מסמנות דלקת / זיהום כלשהי, ושבדר"כ זה מופיע עם חום וכו', אך אין לי אף תסמין של דלקת מורגש / ברור לעין.
מובן שעלי לפנות לרופא, אך הוא מקבל רק ביום ראשון הבא, ורציתי להתעניין עד אז.
תודה - עמרי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע אם חשוב - אך אני בן 24.
עמרי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמרי
ד''ר אופיר אביזהר30/06/2010בדיקת השתן בהחלט יכולה להתאים לאבנים בכליה או בדרכי השתן, ולתלונות עליהן אתה מספר. הרופא המטפל / אורולוג צריך להחליט כיצד להתקדם.
רק על סמך ממצאי הבדיקה לא מקובל להתחיל טיפול אנטיביוטי אלא אם מופיע חום או שהתרבית חיובית (לא תקינה).
כדאי לחשוב על סיבה להופעת האבנים בגיל כה צעיר. האם יש במשפחה? האם נבדקו ערכי חומצת שתן וסידן בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה :-) ובכן,
עמרי30/06/2010עברתי ריסוק אבנים ראשון כבר בגיל 7, ואכן נחשבתי מאז ומתמיד למקרה נדיר של אבנים בכליות.
נעשו הרבה בדיקות בעבר לשם בדיקת גורם היווצרות האבנים, אך לא הצליחו למצוא משהו מסוים.
בבדיקות הנוכחיות לא נבדקה חומצת שתן, אך נבדק ערך הסידן בדם - 9.4 mg/dl.
בכל מקרה, עוד לפני כ-5 שנים נמצאו 2 אבנים בכליות ונאמר לי שהן קטנות מדי ויצטרכו לצאת לבדן בשתן, אך בעקבות הכאבים שבאים והולכים בשנה האחרונה, נדמה שהן לא יצאו או אף גדלו.
על-פי תשובתך, האם ניתן להבין שזה לא מצב מסוכן ודחוף?
כלומר, האם הערכים החריגים שהתקבלו יכולים להצביע על הרס תפקוד הכליות?
אני פשוט רוצה לדעת איך להתייחס לערכים שהתקבלו, ואם להמתין עד לתור אצל הרופא,
או לגשת למיון.
תודה שוב. :-)
עמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמרי
ד''ר אופיר אביזהר30/06/2010לעקבות דם בשתן יש אבחנה מבדלת גדולה ורחבה.
בהקשר שאתה מתאר - אבנים ידועות, כאב חזק במותן - אותן אבנים ו/או אחרות הן הסיבה הסבירה.
מה שצריך לגרום לך לפנות בדחיפות למיון זה הופעת חום, בחילות, הקאות וכדומה, או שוב כאב בלתי נסבל. אם הכל טוב - יום ראשון לרופא שלך זה טוב מספיק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש מודה לך :-) עמרי.
עמרי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)