האם אני אנמי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני אנמי?
    רוני לוי
    30/06/2010

רופאים נכבדים,אני בן 39 בריא ולהלן תוצאות בדיקת דם מהיום.
    להלן תוצאות ספירת הדם בערכים החורגים:
    hb-12.8
    hct 39.1
    mch 26.5
    mchc 32.8
    בדיקת mch היתה היום26.5 ולפני חודש 25.8
    שאר הערכים נותרו דומים מלפני חודש.
    שאלתי בבקשה: האם אני אנמי? סבלתי בעבר (לפני שנתיים) מטחורים מדממים ועברתי קשירות, בחודש האחרון לאחר דימום נוסף במעקב פרוקטולוג, הקפדתי על תזונה תקינה והדימום פסק. אני מרגיש שהתוצאות של הדם לא מושפעות מהדימום שהיה, והראייה, התוצאות דומות. האם יתכן שאני זקוק לתוספים של ברזל? אם שאר הבדיקות תקינות האם גם חריגה זו היא נורמטיבית?
    ושאלה אחרונה, האם אפשר לבצע פעילות ספורטיבית מאומצת במצב זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני אנמי?

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר אופיר אביזהר
    01/07/2010

ההמוגלובין נמוך מ-13.5 גר%, ועל כן על פי הגדרה יש אנמיה קלה, שהיא על פי המדדים ששלחת כנראה על רקע חוסר ברזל. כדאי בכל זאת לבדוק רמות ברזל ופריטין בדם. אם יש מקור דימום ידוע - קרוב לודאי שזה המקור, ואם זה גורם לאנמיה - כדאי לטפל בטחורים, ולפתור את הבעיה. מאידך אם יש הסטוריה משפחתית של בעיות בדרכי העיכול (מחלות דלקתיות או גידולים) , או שיש תלונות אחרות כמו כאב בטן או שינוי בהרגלי היציאה אולי גדאי לבדוק את מערכת העיכול. אפשר לקחת תוסף ברזל - אך זה לא במקום ברור או טיפול בגורם. ברמת המוגלובין כזו אני לא רואה מניעה לפעילות - כל עוד אתה מרגיש טוב איתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו