בדיקות דם לאחר התמוטטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם לאחר התמוטטות
    מרב
    08/07/2010

שלום, שמי מרב, בת 37. בשבועיים האחרונים הרגשתי מספר פעמים לא טוב: סחרחורות, חולשה, דופק מהיר וחזק, רעד, הזעה ועצבנות יתר. לפניי מספר ימים חשתי ממש לא טוב ופינו אותי למיון עם כל התסמינים שציינתי פה, בנוסף חוסר שיווי משקל, הרגשה שאני עומדת להתעלף, יובש בפה, חוסר יכולת למקד את הראייה או להסתכל קדימה, לחץ באוזניים וכאב ראש. עשו לי בדיקות דם במיון שיצאו תקינות, ובדיקות דם נוספות אצל רופא המשפחה שיצאו בהם כמה חריגות:
    LYM%-19.3 (טווח נורמאלי 20-50)
    TRIGLYCERIDES-186 (טווח נורמאלי 0-150)
    LDH-494 (טווח נורמאלי 230-480)
    כל שאר הבדיקות יצאו תקינות, כולל T3 ו-T4 כאשר TSHעומד על 0.03 (אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, מטופלת באלטרוקסין, כדור אחד ביום).
    לפניי שבעה חודשים חליתי במחלת הנשיקה, כיום בבדיקה התקבלו הערכים הבאים:
    Positive 329 -EBV VCA_IgG
    Borderline 27 -EBV VCA IgM
    Positive>2.5- CMV IgG
    negative-CMV IgM
    על מה זה יכול להעיד? ממה אני סובלת? מה קורה לי?
    האם יש מקום לבדיקות נוספות? הרופא במיון המליץ על המשך בדיקות אצל קרדיולוג, ניארולוג וא.א.ג, אך הרופא בקופת חולים לא התייחס לזה, ולא נתן לי הפניות להמשך טיפול.
    הוא ייחס את התוצאות לכך שאני סובלת כרגע מיתר פעילות של בלוטת התריס.
    אני מאוד מודאגת ושוקלת להיבדק באופן פרטי ולערוך בדיקות מקיפות!
    מה דעתך? האם מה שעברתי ועל סמך תוצאות הבדיקות, אני באמת סובלת מיתר פעילות של הבלוטה? אציין שכל הזמן אני מסתובבת עם תחושה של לחץ בחזה ודפיקות לב חזקות ומהירות ומידי פעם מרגישה כאילו ש"חסרות לי פעימות", אשמח ביותר לשמוע חוות דעתך.
    תודה רבה! מרב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לאחר התמוטטות

הוספת תגובה

• לא בטוחה שאני צודקת...

רחל
    08/07/2010

בתת פעילות של בלוטת התריס הTSH צריך להיות הרבה יותר גבוהה, והתסמינים שציינת, הם תסמינים של היפר בבלוטת התריס, יכול להיות שאת כבר לא צריכה לקחת את התרופה....
    סתם עברתי על השאלה אין לי שום ידע מקצועי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב

ד''ר אופיר אביזהר
    08/07/2010

ה-TSH נמוך, ובהחלט יתכן שאת זקוקה למינון נמוך יותר של ELTROXIN. דפיקות לב , הזעה סומק בפנים עצבנות - כל אלה יכולים להיות מוסברים על ידי אי איזון בבלוטת התריס.
    שאר הבדיקות שציינת תקינות או כמעט תקינות ולא ממש מכוונות למשהו ספציפי.
    לגבי "מחלת הנשיקה" - הבדיקות עכשיו רק מציינות שנתקלת בעבר גם ב-EBV וגם ב-CMV. רוב האוכלוסיה בגילך נתקלה בוירוסים הללו. לא נראה שיש מחלה פעילה כעת.
    חשוב שתפני או לרופא המשפחה או לאנדוקרינולוג שיאזן אותך מבחינת בלוטת התריס, ויעקוב באופן כללי אחר הרגשתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו