מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה - ספירת דםדפנה31/07/2010
שלום רב,
עשיתי ספירת דם לבני בן התשעה חודשים והתקבל ערך חריג של בדיקת טסיות (PLT, Platelets)
התוצאה: 769 K\UL של PLT, כאשר הטווח הרצוי הוא בין 100 ל-400. האם לדעתך יש צורך בהמשך בירור הנושא? ממה יכולה לנבוע תצאה זו? אציין שיתר התוצאות תקינות למעט שתי סטיות שנראות לי קלות: HYPO % = 7.6 כשהטווח הוא 0 עד 6. וכן ה- 29=NEUTROPHILS%-DIF כשהטווח הוא בין 30 ל-50.
תודה מראש
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומבוציטוזיס
מוסא עאוני03/08/2010ישנן סיבות רבות לעלייה במספר הטסיות בדם (תרומבוציטוזיס) ביניהן חוסר ברזל ודימום. ע"פ הנתונים שמסרת אחוז HYPO גבוה יכול להצביע על חוסר בברזל.
אני צריך לדעת כמה הימוגלובין, MCV ו- MCHC היה לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
דפנה03/08/2010תודה על התגובה.
המוגלובין = 12.4
MCV=82.2
MCHC=32.1
אציין ששבוע לפני הבדיקה בני היה חולה (כנראה וירוס שעבר אחרי שלושה ימים)
וכן שמאז החולי (שבועיים) ועד עתה יש לו פריחה קלה בעור בכל הגוף (אולי משהו שהוא אכל? אולי החום והזיעה?) האם סיבות אלו עשויות להסביר את התוצאה? מה אתה מציע שאעשה להמשך בירור? מחר אני עושה לו בדיקת דם חוזרת ושבוע הבא יש לו תור לרופא ילדים (בגלל תוצאות בדיקת הדם ובגלל הפריחה בעור)
תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
דפנה03/08/2010לא נראה לי שזה רלוונטי, אך יש לבני G6PD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומבוציטוזיס
מוסא עאוני05/08/2010הערכים הנ"ל תקינים.
מוקדם לחבר בין תרומבוציטוזיס לבין פריחה וחום אם היה לפני ובמהלך הפריחה. עדיף לראות איך יהיו הערכים בספירת הדם החוזרת ולפי זה לבחון המשך הבירור ואבחון הסימפטומים.
הופעת פריחה אצל תינוקות היא לא דבר נדיר והיא יכולה להיות תוצאה של זיהומים ויראליים או מחלות והפרעות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)